Ege Balıkesir, yatırım radarına girdi

Balıkesir, yatırım radarına girdi

21.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir milletvekilleri, belediye ve oda başkanlarıyla; Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut ile bir araya geldi.

Balıkesir, yatırım radarına girdi

Balıkesir’e yatırımların gündeme geldiği görüşmede, İzmir-İstanbul otoyolu, turizm potansiyeli, doğal güzellikleri ve coğrafi konumu gereği kentin radarlarına girdiğini ifade eden Ermut, “Yıllardır yatırımcıyı Bursa ve İzmir dışında çok bir yere götüremiyordum. Bu hat arasında yer alan iller içinde Balıkesir son dönemde öne çıktı. Kentte yerleşmiş bir iş ve endüstri kültürü var. Ancak gelişmeye çalışan kentlerin şunu anlaması lazım; arazi, gayrimenkul değeri üzerinden para kazanılacak bir şey değil. Artık ülkeler ve kentler öyle bir rekabet içinde ki, kendisine katma değer sağlayacak yatırımcıya araziyi ücretsiz tahsis ediyor” dedi.

Haberin Devamı

Teknoloji ilk sırada

Çok fazla beyin göçü verdiklerini ifade eden Başkan Yılmaz da, “Bu insanlara iş imkânı verecek yatırımları biz imar olarak nasıl planlarız, sizinle iş birliği yapmak istiyoruz. Kentimizde, katma değeri yüksek teknoloji yatırımlarını ve beyaz yakalıları görmek en büyük arzumuz. Havamız değerli, suyumuz temiz; bunları kirletmeden güzel işler ortaya çıkarabiliriz. İstanbul’dan fabrikasını Balıkesir’e taşımak isyenler var, yabancı yatırımcıların talepleri var. Sizlerin de desteğiyle kentimizi plakası gibi 10 numara yapabiliriz” diye konuştu.

Yazarlar