Ege BalıkesIrspor’da eski günlere özlem...

BalıkesIrspor’da eski günlere özlem...

19.06.2017 - 05:15 | Son Güncellenme:

Bugün sıra, iskelet kadrosunu korumaya çalışan ve ekonomik darboğazda olan kırmızı beyazlı ekipte... Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş sordu, yazarlarımız Bülent Buda ile Fatih Tanfer, okuyucularımız için Balıkesirspor’u değerlendirdi

BalıkesIrspor’da eski günlere özlem...

1. Balıkesirspor için genel düşünceleriniz nelerdir?

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Geçen sezon okuyucularımızı bıktıracak düzeyde Balıkesirspor adına şu ifadeyi kullandım: Bu kadar yetenekli oyuncuların olduğu bir takımın boşa geçirdiği bir sezon... Başta Süper Lig kulüpleri olmak üzere Balıkesir’in bu yetenekli oyuncularına taliplerini görüyoruz. Orta sahanın iki önemli ismi Eray ve İshak takımdan ayrıldı. 3 milyon TL’ye acele ihtiyaç varmış. Kulüplerimizin büyük bölümünde yaşanan ekonomik sıkıntıları Balıkesirspor’dan ayrı tutamayız. Ama bu da bir gerçek bu yılki istenilen performansın sağlanamaması, kısaca başarının elde edilememesi yaşanan ekemonik sorunlardan olduğuna inanıyorum. İyi niyetli bir başkan ve yönetimi var. Ama sonuçta her şey paraya dayanınca onlarında başarıları ekonomik gerçekler karşısında bu yıl olduğu gibi sona eriyor. Balıkesir büyük bir il. Başta sehri yönetenler üzere herkesin bu takıma katkı vermesinde yarar var diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Bülent Buda: Balıkesir’in oyun kalitesi geride bıraktığımız sezonda ilk 6’ya girmek için yeterliydi. Ancak bu başarıyı geliştirecek unsurlardan taraftar tribünde yoktu, yönetimde istikrarsızlık vardı. O nedenle takım tüm sezon boyunca devamlılığı yakalayamadı gel-gitler yaşadı. Sakatlıklar vardı, yönetimsel sorunlar boy gösterdi. Bu bağlamda o istikrarsızlığın bir uzantısıda Bekamenga takımı terk etti.

2. Yeni sezonda Balıkesirspor için öngörüleriniz nasıl?

Fatih Tanfer: Can Hoca, bu yıl son haftalarda altyapıdan gelen 4 oyuncuya şans verdi. Bana görede bu şansları iyi değerlendirdiler. İç transferde Abdülkadir, Mehmet Boztepe, Nizamettin, Glumac, Doğa ve en önemlisi kaleci Vukovic’le anlaşılmış. Sezon başında Glumac’la çok iyi ikili oluşturan Oğuz’un uzun süren sakatlığı sona erdiğini duydum. Hem kendi adına hemde takım adına çok mutlu oldum. Ancak Balıkesir’de başarının önemli adımlarından biri seyircinin takımına sahip çıkmasından geçer. Umarım yetenekli ve geleceği olan genç futbolcularda takıma katılarak Balıkesirspor güçlü takım olma anlayışını sergiler.

Bülent Buda: Şimdi sorunlar azımsanacak gibi değil. Öncelik yine iyi bir takım oluşturmak. Bunun için de kaynak bulmak, yine bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Yani şöyle ki yönetimin kimlerden oluşacağı ve politikası belirsizliğini koruyor. Daha da çarpıcı olanı, kentin tek takımı ve tribünler boş. Sindirilebilir bir olay değil bunlar. Balıkesir kent olarak güçlü, ama güçlü bir takımı o güçlü kent ayağa kaldıramıyor.
Düşündürücü!