Ege Ballıkuyu’da dönüşüm zamanı

Ballıkuyu’da dönüşüm zamanı

31.03.2017 - 03:50 | Son Güncellenme:

Dönüşüm projesini mahalle sakinlerine tanıtan İzmir Büyükşehir, yüzde 100 uzlaşma olduğunda çalışmalara başlayacak. Kocaoğlu, “Kazancımız sadece kenti ve kentliyi kurtarmak olacak” dedi

Ballıkuyu’da dönüşüm zamanı

İzmir’in eski mahallelerinden biri olan Ballıkuyu için kentsel dönüşüm projesi hazırlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, mahalle sakinlerine projeyi tanıttı.

Haberin Devamı

Bu devirde insanların daha sağlıklı konutlarda yaşamaları için bu projeleri tasarladıklarını, yüzde 100 uzlaşma olursa başlayacaklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Belediye kentsel dönüşüm bittiğinde ‘Ben bunu yaptım. Burada benim vatandaşım yaşayacak. İşte güzel İzmir’ demek istiyor. Belediyenin kazancı sadece kenti ve kentliyi kurtarmak olacak” dedi.

Toplam 48 hektarlık alanda, Ballıkuyu, Akarcalı, Kosova, Kocakapı ve Yeşildere mahallelerini kapsayan proje tamamlandı. Proje Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda mahallelerde yaşayan hak sahiplerine anlatıldı. Toplantıya CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, bürokratlar ve meclis üyeleri katıldı.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bu binalar zaten yokluktan yapılan binalar. Temel yok. Kat kat çıkılmış, depreme dayanaklı değil. Gençler artık spor yapak istiyor, kadınlar park, sosyal merkez istiyor. Ama en temel ihtiyaç barınma ihtiyacı. Konut ihtiyacıdır.

9 farklı daire tipi

Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak artık bu devirde vatandaşlarımızın daha sağlıklı konutlarda yaşamasını istiyoruz. Otoparkıyla, sosyal donatı alanları olan bir kentte yaşamalarını istiyoruz. Kentsel dönüşüm ilkelerimizin birinci maddesi, yerinde dönüşüm. Kimse yerinden, mahallesinden ayrılmayacak.” dedi.

Projede, büyüklükleri 35 metrekare ile 145 metrekare arasında değişen 9 farklı daire tipi olacak. Daireler 1+1, 2+1, 3+1 büyüklüğünde olacak.