Ege Bamyanın fiyatı şaşırtıyor

Bamyanın fiyatı şaşırtıyor

10.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Tarladan sofraya binbir zahmetle getirilip pazar tezgahlarında yerini alan; vitamin, magnezyum ve mineral deposu bamya fiyatıyla vatandaşı yanına yanaştırmıyor.

Bamyanın  fiyatı şaşırtıyor

Tarladan sofraya binbir zahmetle getirilip pazar tezgahlarında yerini alan; vitamin, magnezyum ve mineral deposu bamya fiyatıyla vatandaşı yanına yanaştırmıyor. Kilosu 10 ile 20 lira arasında değişen bamyayı satamadıklarını söyleyen pazarcı esnafı Özlem Sezin, “Bu fiyatların sebebi yetiştirme ve toplanma aşamasındaki zorluklar. Bana göre en az 15 lira olmalı ki çiftçi de satan da emeğinin karşılığını alsın. Vatandaşta para olmadığı için tarladan geliş fiyatına satıyoruz. İlerleyen günlerde fiyat daha da artacak” dedi.

Haberin Devamı

Zahmetli süreç

Fiyatların normal olduğunu dile getiren pazarcı Okay Tunç da, “Bamya üreten bir çiftçi, başka bir işle uğraşamaz. Her gün ilgi ister. En zor işçiliktir. Sabah ezanında kalkarsın karanlıkta açmış bamyaları toplarsın. Yetiştirilmesindeki emeği bilmeyenler, pahallılığını anlayamaz” diye konuştu. Pazarcı Cemal Üçgül ise bu yıl fazla ekim yapılmadığı için ürünün az olduğunu, fiyatınların yüksek olmasının diğer bir sebebinin de bu olduğunuı belirtti.
Geçen hafta bamyayı 10 liraya aldığını şimdi ise fiyatının 18 liraya çıktığını kaydeden Aysel Güler de artık kiloyla alamadığını, yalnıza 250 gram alabildiğini belirtti.