Ege Barcelona’da İzmir rüzgarı

Barcelona’da İzmir rüzgarı

25.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İZSİAD heyeti, Akdeniz’in yıldız limanına ekonomik çıkartma yaptı. 37 kişilik heyet kentin önemli ekonomik kuruluşları ile önemli görüşmeler gerçekleştirdi...

Barcelona’da İzmir rüzgarı

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Baran ve beraberindeki 37 kişilik heyet, İspanya’nın Barcelona şehrine ekonomik çıkarma yaptı. Derneğin geçen yıllarda başlattığı ‘AVRO Akdeniz Projesi’nin dördüncüsü olan, “İzmir-Barselona Sosyo-Ekonomik” işbirliği çalışma ziyareti kapsamında İzmirli işadamları, önce Port de Barcelona Limanı’nı ziyaret etti. Burada Liman Ticari Yönetici Rosa Puig Vidal ve Satış Müdürü Carles Mayol tarafından karşılanan heyete, liman hakkında birifing verildi. Daha sonra Barcelona Belediyesi Kalkınma Ajansı ACTIVA Kurumuna geçen heyete bir sunum yapıldı, kentin kuruluşundan bugüne kadar gelişimi, sosya ekonomik durumu, turizmi hakkında bilgi verildi. Türkiye’nin, Barcelona’daki, Ekonomi Bakanlığı’na bağlı Ticari Ateşeliğine geçen heyet, burada Ateşe Bekir Aslaner tarafından karşılandı.

Haberin Devamı

Konsolos’tan önemli mesaj

Türkiye’nin Barcelona Başkonsolosluğu’na da geçen İZSİAD heyeti, Başkonsolos Haldun Koç tarafından ağırlandı. Koç, “Bizim burada bulunma amacımız, işadamlarının önünü açmak. Barcelona tarihi eserlerini korumuş ve gelişmesini tamamlamış bir şehir. Darısı İzmir’in başına” diye konuştu.