Ege Başarının teminatı nesiller arası iletişim

Başarının teminatı nesiller arası iletişim

17.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Başarının teminatı nesiller arası iletişim

Aile şirketlerinin el ele verdiği TAİDER, sağladığı güven ortamında paylaşılan deneyimler ve verdiği eğitimlerle, işletmelerde sağlıklı sürdürülebilirlik için çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER) yeni dönem başkanı Candan Çilingiroğlu yönetimindeki ilk toplantısını, 2012 yılında 40 şirketle temellerinin atıldığı İzmir’de yaptı. 182 aile şirketi ve toplamda 604 üyesiyle çalışmalarını sürdüren TAİDER; ülke ekonomisine önemli katkıları olan aile işletmelerinde, yönetim kademelerindeki nesiller arasında iletişim ve geçişin sağlıklı olmasını, böylece şirketlerin sürdürülebilirliğine katkı koymayı hedefliyor.

100 yeni üye hedefi

Görev dönemi boyunca 100 yeni üye şirket kazanmayı hedeflediklerini ve temsilcilik ağlarını yeni illerle genişleteceklerini belirten TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Candan Çilingiroğlu, aile şirketlerinin Türkiye’de tüm işletmelerin yüzde 95’ini oluşturduğunu ve en temel sorunun da nesiller arası geçiş olduğunu dile getirdi. Çilingiroğlu, “Aile şirketlerinin büyük bölümü 2. nesilden, 3. nesile devir aşamasından geçiyor. Bu kapsamda şirketlerin başarı grafiğinin yükselerek devam etmesi için çalışmalar yapıyoruz. Yedi yılda 200’ü aşan etkinliklere 8 binin üzerinde kişiye temas ettik” dedi. TAİDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İdil Yiğitbaşı da derneğin Uluslararası FBN (Family Business Network International) paydaşı olmasının sağladığı imkanları anlattı. Uluslararası staj, gelecek nesil zirveleri ve girişimcilik çalışmalarının bu fırsatlardan sadece birkaçı olduğunu belirten Yiğitbaşı, “Uluslararası FBN Lombard Odier Gelecek Nesil Girişimcilik Ödülü’ne, sadece gelecek nesil üyesi genç girişimciler başvurabiliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Güven ortamı

TAİDER Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Buğra İlter ise, her toplantıda sağlanan güvenli paylaşım ortamıyla benzerlerinden ayrıldığını, üyelerin samimiyetle başarı ve başarısızlık hikayelerini paylaştığını ifade etti. TAİDER Aile İşletmeleri Akademisi hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Olten de, aile işletmelerinin ihtiyaç duydukları konularda bilginin ve deneyimlerin paylaşıldığı eğitim modülleri sunduklarını belirtti.

Yedinci buluşma

“Değişim Rüzgarını Yönetmek” temasıyla 1-2 Kasım 2019 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek TAİDER 7. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi’nin açılış konuşmasını Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner yapacak. Etkinliklerle ailede iletişim, kurumsal yönetim, sürdürülebilirlik, gelecek planlaması, dijital dönüşüm ve girişimcilik gibi konularda aile işletmelerine ışık tutulacak. Zirvenin ikinci günü ise Facebook İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Diğer ülkelere örnek

Kuzey Yıldızı Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Projesi hakkında bilgi veren TAİDER Sürdürülebilirlik ve Sosyal Sorumluluk Komitesi Başkanı Günseli Ünlütürk, aile şirketlerinde sürdürülebilirlik çalışmaları yapan işletmelerin teşvik edilmesini amaçladıklarını belirtti. Proje kapsamında Kuzey Yıldızı Etki Değerlendirme Testi, Kuzey Yıldızı Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Ödülleri ve Sürdürülebilirlik Çalışma Grupları’nın yer aldığını ifade eden Ünlütürk, “Kuzey Yıldızı Etki Değerlendirme Testi şirketlere sürdürülebilirlik konusunda kendilerini ölçümleyebilme imkânı veriyor. Kuzey Yıldızı Sürdürülebilirlik Ödülleri ise hem başvuran firmalar hem de süreçte yer alan değerlendiriciler açısından öğrenme ve öğrendiklerini kendi şirketlerinde de uygulama fırsatı sunuyor” diye konuştu. Ünlütürk, TAİDER’in çalışmalarının Uluslararası FBN’e üye diğer ülke derneklerine örnek olarak gösterildiğini ve bunun gurur verici olduğunu sözlerine ekledi.