Ege Başkan Aziz Kocaoğlu: Çin’le iş yapma zamanı

Başkan Aziz Kocaoğlu: Çin’le iş yapma zamanı

12.01.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Çin Ticaret Bakanlığı heyetiyle Türkiye’ye gelen, İstanbul ve Ankara’da temaslarda bulunan Çinli yatırımcıların bir kısmı, ‘özel ilgi’ duyduklarını açıkladıkları İzmir’i de ziyaret etti Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla görüştü.

Başkan Aziz Kocaoğlu:  Çin’le iş yapma zamanı

Bu ülkenin en büyük 10 firmasından biri olan Genertec General Technology Grubu’nun, CNTIC (Çin Ulusal Teknik İthalat İhracat A.Ş) Başkan Yardımcısı Zhao Shiguo başkanlığındaki heyeti, Kocaoğlu’ndan İzmir’de yatırım yapılabilecek alanlar ve altyapı ihtiyaçları konusunda bilgi aldı. Çin’le birkaç yıldır süren karşılıklı heyetler arası görüşmelerin artık projelere dönüşeceğini söyleyen Kocaoğlu, “Artık sahaya inme, iş yapma zamanı” dedi.

Yeni rota Hindistan
Yabancı ülkelerle ticaret olanaklarını geliştirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeni rotası, Hindistan olacak. Hindistan Büyükelçisi Raminder Singh Jassal’ın davet ettiği Kocaoğlu, sanayici ve işadamlarının da katılımıyla bir heyet oluşturarak gelebileceklerini söyledi. Büyükelçi Jassal, “İzmir, çok kültürlü yapısı ve iç dinamikleriyle modern Türkiye’nin çok iyi bir örneği. İzmir’i doğal ortak olarak görüyoruz” dedi.