Ege Başkanlardan aşı kartına vize

Başkanlardan aşı kartına vize

02.08.2021 - 01:29 | Son Güncellenme:

İzmirli iş dünyası temsilcileri, artan vaka sayılarını kontrol altına alınması için aşı kartı uygulamasına yeşil ışık yaktı

Başkanlardan aşı kartına vize

İZTO Başkanı Mahmut Özgener, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, İTB Başkanı Işınsu Kestelli ve EİB Koordinatör Başkan Jak Eskinazi, vaka sayılarının artması üzerine ortak bir açıklama yaptı. Başkanlar, Kovid-19 salgınının ülkemizde görülmeye başlamasından bu yana geçen sürede başta restoran ve kafeler ile düğün, fuar organizasyonları ve kongreler olmak üzere hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin ciddi ciro kayıpları yaşadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, “Bu süreçte restoran ve kafeler 70 günden fazla tam kapanma yaşarken, yaklaşık 5 ay süresince sadece paket servis ile hizmet verebildi. Aynı şekilde, kuaför ve berberler yaklaşık 50 gün kepenk indirirken, spor salonları da toplamda 4 ay kapalı kaldı. Ayrıca etkinlik ve düğün salonları 15 ay boyunca sadece 2 ay açık kalabildiler. Özellikle hizmet sektörü gibi tekrar kapanmayı ticari olarak göğüsleyemeyecek durumda olan işletmeler için aşı kartı uygulamasının güçlü bir çözüm olacağına inanıyoruz” denildi.

Pandemide en çok etkilenen bir diğer sektörün eğitim olduğunu ifade eden başkanlar, “Açıklanan YKS sonuçları da bunu teyit ediyor. Aşı kartının eğitimde de uygulanmaya başlanmasıyla, öğrencilerimiz yeniden sınıflarına döneckek. Virüse karşı zafer kazanabilmemiz için istenilen seviyede toplumun aşılanması hedefine ulaşılması büyük önem taşıyor” diye konuştu.