Ege Batur, mutfakta tezgâha geçti

Batur, mutfakta tezgâha geçti

14.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Batur, mutfakta tezgâha geçti

Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Mutfak’ta Çölyak hastalarıyla birlikte kuru domatesli, keçi peynirli ve zeytinli glutensiz ekmek pişirdi.

Haberin Devamı

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, çölyak hastalığına farkındalığı artırmak için Konak Mutfak’ta düzenlenen Glutensiz Çölyak Atölyesi’nin söyleşisine katıldı. Konak Belediyesi, Dokuz Eylül Rotaract Kulübü ve Ege Çölyakla Yaşam Derneği işbirliğinde düzenlenen farkındalık etkinliğinde, hastalık hakkında bilgiler veren proje sorumlusu Eczacı Nuray Karataş, “Çölyak hastalığı, çocuklarda özellikle karın ağrısı, karında şişlik, ishal, huzursuzluk, iştahsızlık, enfeksiyonlarda artış ve gelişme geriliği, kusma, kilo alamama ve boy uzamasında yavaşlama gibi tipik belirtilerle ortaya çıkabilir. Bağırsaklarda düzleşme oluyor ve bu nedenle besinlerden bağırsaklarda yeterince emilim olmuyor. Önemli olan erken tanı. Tanı ne kadar erken konursa gluten nedeniyle bağırsaklarda oluşan düzleşme o kadar normale dönüyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Geç kalınmamalı’

Başkan Abdül Batur da, çölyak hastalığının başka hastalıklarla karıştırılmaması ve teşhisin geç konmaması adına tıbbın önemli çalışmalar yapacağını kaydetti. Söyleşilerin ardından Başkan Batur, Mutfak Atölyesi’ne geçti, kuru domatesli, keçi peynirli ve zeytinli glutensiz ekmek yaptı.