Ege Bayrak sallayanla taş atan bir değil

Bayrak sallayanla taş atan bir değil

06.12.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, DTP konvoyuna yapılan taşlı saldırı sonrasında İzmir için “Faşist” yakıştırması yapanları kınadı.

Bayrak sallayanla taş atan bir değil


DTP konvoyuna yapılan taşlı saldırı ve ardından yaşanan tartışmalar İzmir İl Genel Meclisi toplantısında da gündeme geldi. Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, İzmir’de yaşanan talihsiz olay sonrasında İzmirliler’in topluca suçlandığını, olay bahane edilerek Atatürk ve Türk Bayrağına karşı saldırıldığını belirterek şöyle konuştu:
“Konvoy halinde giden DTP’nin araçlarına müdahale etmek hele hele taş atmak kabul edilebilir bir davranış biçimi değildir. Bunu onaylamak, kabul etmek mümkün değil. Ne kadar tahrik olursa olsun taşlamanın haklı gerekçesi olmaz. Taş atanlarla demokratik tepkisini penceresine Atatürk resmi asarak, balkonlardan Atatürk’ün kalpaklı resimlerinin bulunduğu Türk Bayraklarını sallayarak protesto edenleri de aynı kefeye koymak mümkün değildir. Protesto, Türkiye’yi bölmek isteyenlere karşı, Habur Sınır Kapısı’ndaki karşılama törenlerine karşı, teröristlerin ayaklarına savcıların, mahkemelerin götürülmesine karşı yapılan haklı, demokratik ve barışçıl bir tepkidir ve bir yurtsever karşı duruştur.”
Değirmenci, bir İzmirli olarak bu olayın bahane edilerek İzmir’in “Faşizmin Başkenti” olarak ilan edilmesine isyan ettiğini söyledi.