Ege Bayraklı adayı PM’yi karıştırdı

Bayraklı adayı PM’yi karıştırdı

04.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Bayraklı adayı PM’yi karıştırdı

İzmir’de aday belirleme sürecinin uzamasıyla hem partililerin hem de vatandaşların tepkisini çeken CHP’de, Buca’nın başkan adayı Suat Nezir oldu. Bayraklı’nın adayı ise yarın açıklanacak.

Haberin Devamı

Türkiye genelinde adayları açıklanmayan son il ve ilçelerin karara bağlandığı, önceki gün yapılan CHP Parti Meclisi’nde (PM), gündem yine İzmir’di. Birçok ilçede adaylığı açıklanan isimlerle ilgili tartışmaların sürdüğü kentte, PM’den herhangi bir değişiklik kararı çıkıp çıkmayacağı merak konusu oldu.

İzmir adaylarının tamamının açıklandığı geçen haftaki PM’de belirlenemeyen Buca adayı Suat Nezir oldu. Kararın kendisi için sürpriz olmadığını belirten Nezir, “Biz bu işe inandık, kendimize inandık. Bu nedenle kararın sürpriz olduğunu söyleyemem. İnanan biri için bu kararlar sürpriz olmaz. Biz mücadele ettik, çabaladık, bize nasip oldu bu iş” dedi.

İnce, gitti geldi

Güzelbahçe adayı olan mevcut Başkan Mustafa İnce’nin adaylığı da gündeme geldi. İnce’nin yerine CHP aday adaylarından Nilay Kökkılınç’ın ismi sunuldu ancak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun tavsiyesi üzerine İnce aday olarak kaldı.

Haberin Devamı

Yarına kilitlendiler

Bayraklı adayı ise tartışmalar nedeniyle açıklanmadı. Bazı üyeler imza toplayıp PM üyesi Erdal Aksünger’in adaylığının oylanmasını ve bunun da kapalı oylama şeklinde yapılmasını talep etti. Bunun usul açısından yanlış olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, PM’ye bir süre ara verdi. Açık oylama yapılması kararının alınmasının ardından Aksünger’in adaylığı geri çekildi. Kılıçdaroğlu’nun, eski Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın ismi üzerinde durduğu öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun gelecek hafta içerisinde Bayraklı Belediye Başkan adayını açıklaması bekleniyor.

Öte yandan İzmir’in bazı ilçeleri için belirlenen adaylara tepki göstererek istifa eden Sevda Erdan Kılıç’ın yerine yedek üye Ekrem Kerem Oktay getirildi.

Yücel’den yanıt geldi

CHP Genel Merkezindeki haraketli saatler İzmir İl Örgütüne de yansıdı. Parti kulislerinde, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in görevden alındığı iddiaları konuşuldu. Ankarada bulunan Yücel, sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:

“Her Ankara ziyaretimden sonra en az bir kaç tane asparagas haber çıkmakta ve bundan nemalanmaya çalışanlar olduğunu görmekteyiz. Yalan haberlerle partimizi karıştırmak isteyenlere taviz vermeyiz! İşimiz çok, hedefimiz büyük. İşimize bakıyoruz. Görevimin başındayım.”

Haberin Devamı

İl örgütüyle buluşacak

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, seçim çalışmalarına başladı. İlk olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlunu ziyaret eden Soyer, 6 Şubat günü saat 10.00’da, CHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelecek.