Ege Bayram geliyor aman dikkat!

Bayram geliyor aman dikkat!

23.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz, sağlık problemi bulunanların Kurban Bayramı’nda dikkatli beslenmeleri gerektiğini belirtti

Bayram geliyor aman dikkat

Yapılmaması gerekenler
Yaklaşan Kurban Bayramı’yla ilgili uyarılarda bulunan Uzm. Dr. Türkyılmaz, Bayramda kırmızı et ve sakatat tüketiminin arttığını belirterek, “Etler sindirimi zor olan besinler. Yeni kesilmiş hayvanlarda henüz ölüm katılığı geçmemiş olduğundan pişirme süresi ve sertlik artıyor. Kurbanlar kesildikten sonra en az bir gün soğutulup, sonra tüketilmesi gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Pişirme yöntemi önemli
Etin tüketim miktarının yanı sıra pişirme yöntemlerine de önemli olduğunu belirten Bediha Türkyılmaz, “Etlerin pişirilmesinde haşlama ve ızgara gibi yöntemler tercih edilmeli, kızartmalardan kaçınılmalıdır. Izgara yapılırken ateş ve et arasında 10-15 cm aralık olmalıdır. Sebze de tercih edilirse, iyi olur.” diye konuştu.

Yürüyüş yapılmalı

Bayram süresince salata ve meyve tüketimi ihmal edilmemesi gerektiğini ifade eden Türkyılmaz, “Sebze tüketimini bayram boyunca ihmal etmeyelim, ağır hamur işi tatlılar yerine sütlü tatlıları tercih edelim. En az 30 dakika yürüyelim, fiziksel aktivite yapalım” dedi.