Ege Belediye meclisinde ‘kaprisli’ toplantı

Belediye meclisinde ‘kaprisli’ toplantı

16.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Meclisi’nde, kadın bürokratlar arasındaki gerginlik, ‘soğuk rüzgarlar’ estirdi. Genel Sekreter Genç, yargı kararıyla dönen Genel Sekreter Yardımcısı Eser’i gördü, yerini değiştirdi

Belediye meclisinde ‘kaprisli’ toplantı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, kadın bürokratların yer krizi vardı. Toplantıya, Kasım 2010’da, Başkan Aziz Kocaoğlu’nce görevden alınan, açtığı dava üzerine yargı kararıyla kadrosunu geri alan Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser de katıldı. Eser, bürokratlar için ayrılan arka bölümde, Genel Sekreter ve yardımcılarının koltuklarının yer aldığı kısma oturdu.
Aynı dönemde, yine Başkan Kocaoğlu tarafından görevden eski Genel Sekreter Ersu Hızır’ın yerine bu göreve getirilen Genel Sekreter Pervin Şenel Genç, salona sonradan geldi. Genç, Eser’i görünce, kendisi için ayrılan koltuk yerine, ESHOT Genel Müdürü Gül Şener ve ESHOT bürokratlarının oturduğu bölüme geçti, genel sekreterlik isimliğini de bu masaya aldırdı. Durumu fark eden Eser, Şenel’in yanına gitti, bir süre konuştu. Şenel, tavrından vazgeçmezken; Eser, yerine döndü.

Ak Parti’den tepki
Öte yandan, AK Parti Grup Başkanvekili Kerem Ali Sürekli, Eser’in, mahkeme kararıyla genel sekreterlik kadrosuna geri dönmesi öncesi, ona bağlı birimlerin diğer genel sekreter yardımcılarına bağlanmasına ve bu görevin altının boşaltılmasına tepki gösterdi. Sürekli, kararın, içeriği açıklanmadan mecliste oylandığını, bundan sonra benzer duruma izin vermeyeceklerini söyledi.

Banliyö Torbalı’ya uzayacak
Meclis, Aliağa-Menderes Banliyösü’nü Torbalı’ya kadar uzatacak proje protokolünü imzalaması için Başkan Aziz Kocaoğlu’na yetki verdi. Hattın, Cumaovası’ndan, Torbalı Tepeköy’e kadar uzatılması amacıyla hazırlanacak projede, TCDD ile Büyükşehir arasında protokol yapılacak. Böylece hat uzunluğu, 30 kilometrelik Cumoovası-Tepeköy hattıyla 110 kilometreye yükselecek.