Ege Belediye şoförünün psikolojisi bozuldu

Belediye şoförünün psikolojisi bozuldu

26.06.2010 - 00:15 | Son Güncellenme:

İki bin belediye otobüsü şoförünün üye olduğu sendikanın şube başkanı böyle dedi ve ekledi: Tüm şoförleri kapsayacak şekilde ithamlar ve sürekli kaza yapan sürücüler gibi gösteriliyoruz

Belediye şoförünün psikolojisi bozuldu

İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN şirketinde kadrosu bulunan iki bin belediye şoförünün üye olduğu DİSK’e bağlı Genel -İş Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı Ercan Uçar, belediye otobüslerinin karıştığı ölümlü kazalardan sonra tüm şoförlerin töhmet altında bırakıldığını öne sürdü.

Camia töhmet altında
Genel -İş 1 No’lu Şube Başkanı Ercan Uçar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü arasındaki çatışma nedeniyle şoförlerin zarar gördüğünü savundu. Hata yapan, kuralları çiğneyen veya kazaya karışan az sayıdaki şoför emsal gösterilerek tüm 4 bine yakın belediye şoförünün töhmet altında bırakılmak istendiğini belirten Uçar, “Hatalar ve kazalar tüm camiya maledilmek isteniyor. Sadece İZELMAN kadrolu 2 bin şoför var. ESHOT ve İZULAŞ kadrolularla sayı 4 bini buluyor. Her gün 7.5 saat direksiyon başında, kent içindeki trafikte boğuşuyorlar. Bu arkadaşlarımıza sanki sürekli kaza yapan, ehliyetsiz, alkollü araç kullanan şoförler gibi bakılmaya başlandı. Hepimizin eşi ve çocuğu da bu otobüslerle yolculuk ediyor. Hiçbir şoför alkol ve emniyet denetimi olmadan otobüs kullanamaz. Bu işten atılma sebebidir. Sendika olarak da bu cezayı uygulatıyoruz” dedi.
Uçar, son olaydan tüm şoförleri kapsayacak şekilde ithamlar, olumsuz açıklamalar, sürekli kaza yapan sürücüler gibi gösterilmek istenmelerinden dolayı sürücülerin psikolojinin de bozulduğunu belirtti.

Yazarlar