Ege BELEDİYEME DOKUNMA

BELEDİYEME DOKUNMA

14.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığı’nın Büyükşehir statüsüne almayı planladığı illerde, belde belediyelerinin kapatılacak olması, buralarda yaşayanları ayaklandırdı. Atça’da belde sakinleri imza kampanyası düzenleyerek tepkilerini gösterdi

BELEDİYEME DOKUNMA

Partiler birleşti
AYDIN’ın “Büyükşehir Belediyesi” kapsamına alınmasıyla ilgili olarak, İçişleri Bakanlığı ön hazırlık çalışmalarını sürdürürken, mahalle olması planlanan Sultanhisar’ın Atça Beldesi’nde “Belediyemi kapatma beldemi ilçe yap” sloganıyla imza kampanyası başlatıldı. Kampanyaya ilk imzayı MHP’li Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar attı. Kampanyaya çok sayıda belde sakini de destek verdi.

Haberin Devamı

Referandum talebi
SÖKE’ye bağlı Bağarası Beldesi’nde de büyükşehir yasası ile ilgili hazırlıklar endişe yarattı. Aydın’ın büyükşehir olması ile mahalle haline gelecek Bağarası beldesinde MHP tarafından “beldemizi kapatma” imza kampanyası başlatıldı. Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, kapatılacak belediyeler için referandum yapılmasını ve buraların geleceğinin halka sorulmasını istediklerini kaydetti. n AYDIN DHA

TARİHİ 1867’YE DAYANIYOR

Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar ise, 1867 yılında kurulan bir belediye olduklarını vurgulayıp, “8 bin 500 nüfusu ve imar planıyla Türkiye’nin örnek beldelerindeniz. Atça’nın mahalleye dönüştürülmesini kabul etmiyoruz” dedi.

BELDEDE AYAKLANMA BAŞLADI

Yeni yasa ile mahalleye dönüşmesi planlanan Bağarası’nda başlatılan “Belediyeme dokunma” imza kampanyasına belde sakinleri büyük ilgi gösterdi. Daha kampanyanın ilk dakikalarında binlerce imza toplandı.