Ege Belkahve'den başladılar

Belkahve'den başladılar

26.02.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

AKP'liler seçim kampanyasını Atatürk'ün İzmir'e ilk baktığı yer olan Belkahve'de başlattı. Seçim zaferini yine burada kutlayacaklarını söyledi

Belkahveden başladılar






AKP, İzmir'de seçim startını, Atatürk'ün kente ilk baktığı yer olan Belkahve'den verdi. AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Taha Aksoy, "Atatürk, Belkahve'de Kurtuluş Savaşı'na son noktayı koyarak yeni bir dönem başlattı. Biz de öyle yapıyoruz. İzmir'i Akdeniz'in parlayan yıldızı yapmaya talibiz" dedi.
AKP, İzmir'in 28 ilçe belediye başkan adayı, belediye ve il genel meclis üyesi adayları, il ve ilçe yöneticilerinin katılımı ile seçim startını Belkahve'de Atatürk Heykeli önünden verdi. Partinin belediye başkan adayları Eylül Halk Dansları Topluluğu ile birlikte harmandalı oynadı, Atatürk anıtının yanında kahve içti. Atatürk'ün İzmir'e ilk gelişinde kente kuşbakışı baktığı yer olan Belkahve'de toplanan partililer, 29 Mart'ta da seçim zaferini yine burada Atatürk'ün huzurunda kutlayacaklarını ifade etti.

İzmir parlayan bir yıldız
Partinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Taha Aksoy, Atatürk'ün huzurundan çıktıkları bu yürüyüşte amaçlarının Türkiye'yi kabuğunu kırıp Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmak olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:
"Atatürk Belkahve'de Kurtuluş Savaşı'nın son noktasını koyarak yeni bir dönem başlattı. Biz de öyle yapıyoruz. İzmir'i Akdeniz'in parlayan yıldızı yapmaya talibiz. AB'ye giden yolda İzmir Türkiye'nin öncüsü olacak. Avrupa'nın yorgun kentlerinin üzerine bir güneş gibi doğacağız. İzmir'in günlük sorunlarını çözmek boynumuzun borcu, ancak amacımız İzmir'i Avrupa'ya yol gösteren bir kent haline getirmek" diye konuştu.



EGE