Ege Benzin zammı kontak kapattırdı

Benzin zammı kontak kapattırdı

16.01.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Akaryakıtta arkası kesilmeyen zam rüzgarı, vatandaşı tasarrufa zorladı.

Benzin zammı kontak kapattırdı

Artık birçok kişi özel otomobilleri yerine toplu ulaşımı kullanıyor. Yollardaki araç sayısında son günlerde gözle görülür azalma dikkat çekiyor. Daha önce dolup taşan otoparklar da artık boş. Bunların en çarpıcı örneklerinden biri Kemeraltı Otoparkı... Tarihi çarşı esnaflarından İsmail Fırla, kontak kapatınca otoparkın da boşaldığını söylüyor. Fırla, “Son zamlardan önce diğer esnaf arkadaşlarımla evle işyeri arasında kendi araçlarımızı kullanıyorduk. Kirasını, sigorta primlerini, vergisini, elektrik ve su parasını ödemekte güçlük çeken esnaf, litresi 4 liradan benzin alıp nasıl arabasına binsin? Otobüsle gidip geliyoruz” diyor.

Atatürk Organize’ye önce lise, sonra da üniversite

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde “İş ve Çalışma Disiplini” konulu eğitim düzenlendi. Prof. Ali Şen’in konuk olduğu eğitime bölge firmalarından bin 500 çalışan katıldı. İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, eğitimin, hayatın her alanında başarının anahtarı olduğunu söyledi. Bu anlamda yeni dönemde de önemli projeleri olduğunu belirten Uğurtaş, firmaların ihtiyaç duyduğu nitelikli ara elemanları yetiştirmek amacıyla yapımı onaylanan İAOSB Endüstri Meslek Lisesi’ni kurma çalışmalarına hız verdiklerini kaydetti. Bölgede meslek yüksekokulu yapılması için de çalışma yürüteceklerini ifade eden Hilmi Uğurtaş, “Bir vakıf üniversitesi kurulması çalışmalarına da başlayacağız. Teknik üniversite olarak yapılandırılıp, İzmir’in bu alandaki eksikliğini gidereceğiz. İAOSB’yi üretim üssü olmanın yanı sıra önemli bir eğitim merkezi haline de getireceğiz” dedi.

Sanayici, “Çevreyle ilgim yok” diyemez
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Çevre Çalışma Grubu ve İzmir Çevre ve Orman Müdürlüğü, KOBİ Okulu Eğitim Programı kapsamında son çıkan yönetmeliklerle ilgili bilgilendirme semineri düzenledi. EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Çevre Çalışma Grubu Başkanı Erdoğan Çiçekçi, sanayicinin ilgili yönetmeliklere harfiyen uyma zorunluluğu bulunduğunu söyledi. Çiçekçi, “Sanayicinin, çevreye en duyarlı ve en çok değer veren kesim olması gerekir. Yönetmelikleri çıkarılma aşamasında eleştirebiliriz, itiraz edebiliriz, ama çıktıktan sonra bunlara uymak boynumuzun borcudur. ‘Benim çevreyle hiç alakam yok’ deme lüksü yoktur. Bu yönetmeliğe göre sanayici ‘Ben şuyum’ diye ‘nüfus kağıdı’ almak zorunda” dedi. Toplantıda, Çevre ve Orman Müdürlüğü görevlisi Sevtap Badur da yönetmelik uyarınca arıtma tesisi olan kuruluşların elektriği yüzde 50 indirimli kullanabileceğini aktardı.

Yazarlar