Ege Beyaz alarm!

Beyaz alarm!

10.02.2022 - 00:10 | Son Güncellenme:

Ege’de yağmur yerini kara bıraktı. Belediyeler, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için teyakkuza geçti. Bazı kentlerde eğitime ara verildi...

Beyaz alarm

Ege’de kar yağışı tekrar etkisini gösterdi. İzmir’in yüksek kesimlerinde yağmur yerini yoğun kar yağışına bıraktı. Sabuncubeli Geçidi’nde iş makineleriyle yolda kar küreme ve tuzlama çalışmaları gerçekleştirildi. Bornova Belediyesi ekipleri, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için sahadaydı. Kapanan yollar açıldı, kayma riskine karşı tuz serim çalışması yapıldı. Başkan Mustafa İduğ, “Vatandaşlarımızın olumsuz bir durumla karşılaşmaması ve ulaşımda aksamalar yaşanmaması için Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Ödemiş’te de dağlar beyaza büründü, ova kesimleri kuvvetli yağışlardan nasibini aldı. Bozdağ Mahallesi’nde kar kalınlığı 30 santimetreyi aştı. Yağışla birlikte şiddetli rüzgar da etkili oldu. Gölcük Yaylası’nda rüzgara dayanamayan bir ağaç devrildi. Ödemiş Belediyesi, İzmir Büyükşehir ile birlikte teyakkuza geçti. Kar küreme ve tuzlama çalışmaları başlatıldı. Heyelanlara müdahale edildi, yağmur suyu mazgalları temizlendi. Başkan Mehmet Eriş, “Vatandaşlarımız hava koşulları sebebiyle karşılaşabilecekleri zor durumlarda 0232 544 90 97 numaralı telefondan ve sosyal medya hesaplarından belediyemize ulaşabilir” diye konuştu. Aydın Büyükşehir Belediyesi ise, yolların kapanmaması ve buzlanmayı önlemek için kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başladı. Ekipler, Karacasu, Nazilli ve Kuyucak ilçelerinde 7/24 görev başındaydı. Başkan Özlem Çerçioğlu, vatandaşların her türlü ihtiyacı için Büyükşehir’in 444 40 09 numaralı Hızlı Çözüm Merkezi hattını arayabileceklerini belirtti.

Haberin Devamı

Kar molası

Kar yağışı nedeniyle Çanakkale, Uşak ve Denizli Çameli’nde eğitime bir gün ara verildi. Çanakkale Valiliği, ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzlukları önlemek için Biga, Çan ve Lapseki ilçelerinden sonra Çanakkale merkezde de taşımalı eğitime ara verildiğini açıkladı. Çameli’nde de eğitimin yanısıra engelli ve hamile personellere de izin verildi.