Ege 'Bilgilerimizi güncelleyelim'

'Bilgilerimizi güncelleyelim'

26.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Bilgilerimizi güncelleyelim

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, hekimlerin tıptaki gelişmeleri takip etmeleri gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Meslek hayatında 42 yılı geride bırakan Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, tıp biliminin sürekli geliştiğini ve hekimlerin de bu gelişime paralel olarak kendilerini güncellemeleri gerektiğini söyledi.

Bilgilerini sürekli olarak en güncel ve en iyi şekilde tutmaya çalıştığını kaydeden Kaşkaloğlu, bunu için 40’dan fazla ülkede düzenlenen konferans ve sempozyumlara katıldığını dile getirdi. Kaşkaloğlu Göz Hastanesi’nde eşi Op. Dr. Selma Kaşkaloğlu ve diğer hekim kadrosuyla birlikte çalıştığını belirten Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, başarının bir ekip işi olduğunu ve bilgilerin paylaştıkça çoğaldığını vurguladı.
40’dan fazla ülke

Üye olduğu mesleki kuruluşların kendisine çok şey kattığını ifade eden Prof. Dr. Kaşkaloğlu, “Amerika ve Avrupa Göz Doktorları Birliklerinin yanı sıra; Karadeniz Oftalmoloji ve Güney Avrupa Oftalmoloji Derneklerinin de üyesiyim. Amerika, Avrupa, Karadeniz ve Arap ülkeleri gibi 40’tan fazla ülkede düzenlenen konferans ve sempozyumlara hem katılımcı, hem de konuşmacı olarak katıldım. Henüz asistanlık döneminde Avusturya’da çalıştım, İngiltere’de ise 1 yıl hizmet verdim. Sonraki yıllarda da yurtdışında en güncel verileri takip etmek amacıyla ziyaretlerimi sürdürdüm. Son 20 yıldır da bir Türk hekimi sıfatıyla davetli konuşmacı olarak meslektaşlarımla buluşuyorum. Bilgileri güncel tutmak benim için çok önemli” dedi. Prof. Dr. Kaşkaloğlu, Kaşkaloğlu Göz Hastanesi’nde, teknoloji kadar hekim kalitesinin de belirleyici olduğunu söyledi.