Ege Bilim kahramanları suyun yolculuğunda

Bilim kahramanları suyun yolculuğunda

13.03.2018 - 01:08 | Son Güncellenme:

Bilim kahramanları, su temalı projeleriyle İzmir’de heyecanla yarıştı.İlk üçe seçilen okullar, Türkiye’yi ABD ve Macaristan’da temsil edecek

Bilim kahramanları  suyun yolculuğunda

Fuar İzmir, Türkiye’de ‘Bilim Kahramanları Buluşuyor’ adıyla yapılan First Lego League’in ulusal turnuvasına ev sahipliği yaptı. İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir’de yapılan yerel turnuvalarda belirlenen 52 takım, teması ‘Hidrodinamik: Suyun Yolculuğu’ konulu yarışmada suyun tüm kullanım yolları, üretimi, taşınması, kullanımı ve tüketimi üzerine yenilikçi projeleriyle jüri önüne çıktı. Türkiye’nin 55 ilinden toplam 3 bin 965 çocuk ve genç turnuva heyecanı yaşadı.

Haberin Devamı

Turnuva müjdesi

İZFAŞ Yönetim Kurulu üyesi Zeliha Gül Şener, yaptıkları başvurunun kabul edildiğini ve 2019 yılı Mayıs ayında Uluslararası First Lego League Avrupa Açık Turnuvası’nın Fuar İzmir’de yapılacağını açıkladı. Çok sayıda ülkeden binlerce bilim kahramanı çocuk ve genci İzmir’de bir araya getirecek 2019 Avrupa Açık Turnuvası’nın teması uzay olacak.
14. kez düzenlenen turnuvada, 4 büyük kentte yapılan yerel turnuvalardan ulusal turnuvaya katılma hakkı elde eden 52 takım projelerini tanıttı, robotlarını yarıştırdı. Birinciliği Samsun Özel Fen Bilimleri Okulları’ndan ‘Spectrum Fbora’, ikinciliği Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’nden ‘Intersection Navita’, üçüncülüğü ise TAKEV Okulları Narlıdere Kampüsü’nden ‘Game of Water’ takımı kazandı. İlk iki takım ABD’de, üçüncü takım da Macaristan’daki turnuvaya katılacak.