Ege Bilinçli üretici sağlıklı tarım

Bilinçli üretici sağlıklı tarım

19.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türkiye’yi dolaşan ve uzmanların tarım konusunda üreticilere sağlık, finans ve yetiştiricilik gibi eğitimler verdiği ‘Mobil TIR’ yarın İzmir Buca’da olacak

Bilinçli üretici sağlıklı tarım

DenizBank, AXA Sigorta, İzmir Köy-Koop, İzmir Veteriner Hekimleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi iş birliğiyle düzenlenen sosyal sorumluluk projesi ‘Mobil TIR’ İzmir’in köylerini ziyaret edecek. Buca’nın Kırıklar, Doğancılar, Karacaağaç, Belenbaşı, Kaynaklar köyleri ve Bergama, Kınık, Foça, Kemalpaşa, Bayındır, Tire, Ödemiş ve Kiraz ilçelerinde çiftçilere sağlık bilgilendirmesi hizmeti, yetiştiricilik, finans eğitimleri ve hastalıklardan korunma yöntemleri hakkında eğitimler verilecek. Eğitimlerin yanı sıra çocuklarla boyama etkinlikleri ve ‘Bizim Köyün Şarkısı’ film gösterimi de yapılacak.
Tarım ve kooperatif örgütlenmesinin daha bilinçli yapılması adına projeyi başlattıklarını belirten İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer, “Buca’dan hikâyemize başlıyoruz. Hem üreticiyi hem tüketiciyi korumak, bilinçlendirmek adına iyi tarım uygulamalarının geliştirilmesi için yola çıktık” dedi. İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Gökhan Özdemir de, “Bu proje ile üretimde gelişen teknolojik imkanlara ve yeniliklere maddi olarak ulaşamayan ama her şeye rağmen üretmeye kararlı köylülerimizin başarılı olmasını hedeflemekteyiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Hastalık taraması

DenizBank Batı Anadolu Bölge Müdürü Hasan Özer Orhan ise, “Sektörünün öncü kurumlarıyla güçlerimizi birleştirmek, tarımda daha hedef odaklı, nitelikli ve kapsamlı hizmet sunmak üzere bize önemli bir alan sağlıyor” dedi. AXA Sigorta Pazarlama ve Satış Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Firuzan İşcan da, “Anlaşmalı doktorlarımız çiftçilerimiz ve ailelerine yönelik olarak meme kanseri, enfeksiyonlar, çocuk hastalıkları, aşılanma, zehirlenme gibi pek çok konuda seminer verecek. Çocuklar için ortopedik kontrol hizmeti, göz ve diş muayenesi yapacak” diye konuştu.