Ege Bilişimin başkenti için büyük adım

Bilişimin başkenti için büyük adım

10.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de yılda 500 milyon sayfanın bilgisayara kaydedileceği dijital arşiv kent, bu gün açılıyor. Erzincan’dan sonra İzmir’de açılacak olan Kod-A İzmir Arşiv Kent’in kurdelesini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım kesecek.

Bilişimin başkenti için büyük adım

İlk etapta Türk Telekom, TTNet ve Vodafone’a hizmet vermek üzere kurulan Kod- A İzmir Dijital Arşiv Kent’te 700 kişi ile bu gün işbaşı yapacak. Yıl sonuna kadar istihdam edilen kişi sayısı bin 120’ye çıkacak, kapasite ise 2 bin 500. İŞKUR ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde olan firma, bilgi ve belge yöneticisi sertifikası olanlara öncelik veriyor.
Açılışa Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, Türk Telekom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray ve Kod- A Genel Müdürü Ersin Taşkın katılacak.

Haberin Devamı

IBM Olağanüstü Durum Merkezi
Bakan Yıldırım aynı gün Ericsson ve Avea işbirliği ile İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde bulunan Ericsson Avea Yazılım Test Merkezi’nin resmi açılışını da yapacak. Söz konusu merkez Türkiye’nin yanı sıra Orta Doğu Bölgesi’nin de yazılım ters merkezi olarak planlandı. Test Merkezi vasıtası ile Türkiye’nin Yazılım Hizmetleri ihracatının yüzde 20 artırılması planlanıyor.
Bakan Yıldırım, geceyi İzmir’de geçirecek. Perşembe günü Bayraklı’daki IBM Olağanüstü Durum Merkezi’ni ziyaret edecek.
Bakan Yıldırım, daha sonra ise Basmane’de kurulan ve Türkiye’nin yanı sıra yurtdışına da hizmet vermesi planlanan Plus Telekom Çağrı Merkezi’nin açılış törenine katılacak.

Haberin Devamı

250 kişilik kapasiteye sahip olan Çağrı Merkezi’nde ilk etapta 52 kişi istihdam edildi. Ayda 225 bin kişiye hizmet veren merkez, tam kapasiteye ulaşmasının ardından ayda 1 milyon 200 bin kişiye hizmet verecek. Yıldırım, daha sonra ise Ankara’ya hareket edecek.

Dijital Arşiv Kent

İzmir Menderes’te İTOB Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 dönümlük araziye inşaat alanı 7 bin metrekare olan 15 bin metreküplük iki depoda saklanan kağıt belgeler, taranarak bilgisayar ortamına aktarılacak. 2500 çalışan kapasiteli bu ilk etap tesisleri açılışta 700 kişiyle iş hayatına başlıyor. Hedef 5000 kişilik istihdamla İzmir Bilişim Şehri projesinin en büyük istihdam yaratmak.