Ege Bir Bodrum masalı

Bir Bodrum masalı

17.01.2023 - 00:30 | Son Güncellenme:

Süper Lig’e yükselme mücadelesi veren Bodrumspor, ikinci yarının ilk haftasında deplasmanda sonuncu Yeni Malatyaspor’u 3-1 yendi ve hata yapmadı. Bu sonuçla son 5 maçında 4. galibiyetini elde eden yeşil beyazlılar, 35 puana yükselip averajla 3. sıradaki yerini korumayı başardı.

Bir Bodrum masalı

İzmir Milliyet - Spor Toto 1. Lig’de Süper Lig’e yükselme mücadelesi veren Bodrumspor, ikinci yarının ilk haftasında deplasmanda Yeni Malatyaspor’u 3-1 yenerek hata yapmadı.

Haberin Devamı

Bu sonuçla son 5 maçında 4. galibiyetini elde eden yeşil beyazlılar, 35 puana yükselip averajla 3. sıradaki yerini korumayı başardı.

Teknik Direktör İsmet Taşdemir, zorlu bir virajı kazasız döndükleri için çok mutlu olduklarını dile getirdi.

‘Kazanmaktan mutluyum’

Yeni Malatyaspor’un da yeni bir sayfa açmak için büyük mücadele verdiğini belirten Taşdemir, “İlk yarı golü bulduk, bundan sonraki süreçte oynanan oyundan hiç memnun değilim, inanılmaz pas hataları yaptık.

Topun bizde biraz daha kalması maçı çok erken kapatabilmemizi sağlayabilirdi, maalesef onu yapamadık. Golü bulduktan sonra devre bitene kadar oynanan oyundan hiç memnun değilim. İkinci yarı başında çok net bir gol pozisyonu verdik ama bundan sonra tüm ipleri elimize aldık.

Haberin Devamı

Doğru geçişlerle skoru da bulduk. Önemli bir maç ve deplasmandı. Kazandığımız için çok mutluyum” diye konuştu.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, alınan galibiyetin ardından açıklamalarda bulundu. Aras, “Yeni bir hafta nasıl başlarsa öyle bitermiş. Bodrumspor’umuzun sayesinde büyük bir mutlulukla karşılayacağımız yeni bir Bodrum haftasında her şey gönlünüzce olsun” diyerek oyuncuları tebrik etti.

Engin Uğur Ağır

20 takımımız var, çoğu sıkıntıda

Denizlispor, Balıkesirspor, Menemenspor, Somaspor, Nazilli Bld, Bucaspor, Fethiyespor, Akhisar, Uşakspor, Bergama Bld, Efeler FK, Turgutluspor, Ayvalıkgücü, Kuşadasıspor, Karşıyaka, Bodrumspor, Altay, Manisa FK, Göztepe ve Altınordu.

Yukarıda saydığım kulüpler, Türkiye liglerinde yer alan Ege takımları.

Tam 20 takım.

Gelgelelim bunlardan birkaçının dışında çoğu küme düşmeye aday.

Uşakspor, Nazilli, Menemen, Akhisar, Bergama, Turgutlu, Denizlispor ve Altınordu düşme potasında sıkıntılı günler yaşıyor.

İzmir’in güzide iki kulübü Altay ve Göztepe ise ligin orta sırasında yer alıyor ancak düşme korkusunu da ensesinde hissediyor.

Ege takımlarının birçoğu geçmiş yıllarda Süper Lig ve Birinci Lig’de mücadele etti, başarıdan başarıya koştu.

 Unutulmayacak galibiyetlere imza attı.

Şimdi o günleri mumla arıyoruz!

Bugün geldiğimiz noktada en başarılı olan Bodrumspor.

Haberin Devamı

Teknik Direktör İsmet Taşdemir önderliğinde ligin zirvesinde yer alan Ege takımı, son karşılaşmasında Yeni Malatyaspor’u deplasmanda 3-1 yenmeyi başardı. Samsunspor’la aynı puanda ancak averajla üçüncü sırada yer aldı.

Malatya galibiyetinin ardından ilçe büyük sevinç yaşadı.

Başta Belediye Başkanı Ahmet Aras olmak üzere tüm kanaat önderleri, Süper Lig hayaliyle yanıp tutuşmaya başladı.

Ben de Bodrumspor oyuncularını, teknik direktörünü, yöneticilerini, malzemecisini ve Başkan Aras’ı ayakta alkışlıyorum.

20 takımımızdan Bodrumspor, Ege’nin yüzakı oldu.

İnşallah bir kazaya uğramaz, başarısını sürdürür ve hayal ettiği Süper Lig’e çıkar.

Bülent Buda

Koşar adım Süper Lig’e

Söz ve müzik Sezen Aksu’dan. Bodrum’a tanıtılması, anlatılması, öğretilmesi, sevdirilmesi için Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir’den armağan.

2023 yılının renkleri, Viva Magenta. Koyu kırmızı. Begonvili çağrıştırıyor.

Bodrum, Muğla ilinin ilçesi. Muğla üç ligde. Bodrum bir ligde.

Bu işte bir yaramazlık var ama nerde?

Haberin Devamı

Kulüp yapısını inceledim, şirket. Belli. Kulüp başkanı ile arkadaşları akıllı.

Yılda bir kez de olsa dolar milyonerlerinin yatları Bodrum’da.

Bu sözleri ligin ilk haftalarında yazdım.

Yaprak kıpırdamadı.

Belli ki az okunuyoruz. Neyse geçelim.

‘Geldiği gibi gider’ diyenler çoğunluktaydı. Şu günlerde de, ‘Bir de Süper Lig’i görsek’ diyenler çoğunlukta.

Kalede Sousa’dan başlayarak tüm futbolcular övgüye değer. Onu başka zamana bırakalım. Yerimiz dar. İzlemediğim, kaçırdığım maçları yok. Keyifle, coşkuyla, övgüyle, özlemle her hafta TV’nin karşısındayım. Coşkuluyum, heyecanlıyım. Düşünüyorum da galiba taraftarlık böyle bir duygu. Saha içini de tribünleri de iyi bilirim. Bir uyarı. Bu çocuklar Süper Lig’e çıkarsa heyecanlanmayın. Sakinleştirici yakınınızda bulunsun.

Fatih Tanfer

Başarı asla tesadüf değil!

Bodrumspor taraftarları ve Egeliler gelinen noktada elbette çok mutlular.

Elde edilen bu başarı asla tesadüf değil. Sezon başından itibaren gazetemizin 90+3 köşesinde 1. Lig’de Ege’nin en başarılı takımı olacağı düşüncesindeydim. Ve bunu hep belirttim.

Haberin Devamı

26 Ekim 2022’deki yazımda, ‘Hiç kimsenin şüphesi olmasın, Bodrumspor Süper Lig yarışı içerisinde olacaktır’ ifadesini kullanmıştım. Gerekçelerime gelince, Bodrumspor modern futbolun gereği olarak çok hızlı oynuyor, takım halinde iyi mücadele ediyor, rakip defansın arkasına atılan toplarla pozisyonlar buluyor.

19 maçta atılan 31 gol asla tesadüf olamaz.

Güçlü ve dirençli bir orta saha anlayışı var. Teknik Direktör İsmet Taşdemir rakiplerini iyi analiz ediyor. En önemlisi de maçlarda doğru rotasyonlar yapıp oyuna pozitif katkısı oluyor.

Bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi de bekler ve kanat oyuncuları büyük yardımlaşma içindeler (Sağ bek Üzeyir bence bu ligin en iyisi). Takımı isim isim sayarsak oyuncular heyecan veriyor.

Bodrumspor bir A.Ş. Hisselerin büyük çoğunluğu Fikret Öztürk ve Antalyaspor’da yıllarca başkanlık yapan Ali Şafak Öztürk’te.

Kulübün başkanı da futbola büyük katkıları olmuş Rıza Karakaya. Çok sevdiğim bir söz vardır, ‘Büyük düşünmeyeceksen hiç düşünme’. Böyle bir yönetim ve böylesi ilgili bir kulüp başkanı elbette büyük düşünüyor.