Ege Bir dernekten yedi aday çıktı

Bir dernekten yedi aday çıktı

05.03.2009 - 19:46 | Son Güncellenme:

Kadın Haklarını Koruma Derneği İzmir Şubesi üyelerinden Gülgün Beşerler Büyükşehir, Hakan Tartan Konak, Hülya Yarbuz Güzelbahçe belediye başkanlıklarına; Ayla Eğit, Berrin Eskiizmirliler, Semra Önen ve Beyhan Sum da meclis üyeliklerine aday gösterildi

Bir dernekten yedi aday çıktı

Kadın Haklarını Koruma Derneği İzmir Şubesi’nin yedi üyesi, 29 Mart’taki yerel seçimler önceki partiler tarafından adeta kapışıldı.
Gülgün Beşerler ANAVATAN’dan Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na, Hakan Tartan CHP’den Konak Belediye Başkanlığı’na, Hülya Yarbuz ANAVATAN’dan Güzelbahçe Belediye Başkanlığı’na, Ayla Eğit CHP’den, Berrin Eskiizmirliler İşçi Partisi’nden il genel meclis üyeliğine, Semra Önen ve Beyhan Sum da ANAVATAN’dan Güzelbahçe Belediye Meclis Üyeliği’ne aday gösterildi.
Bu arada, seçimlerde kadın adayları destekleyeceğini açıklayan Kadın Haklarını Koruma Derneği İzmir Şubesi yönetimi, Konak’ta, derneğinin tek erkek üyesi olan Hakan Tartan’ın yanında olduklarını açıkladı.

Tartan’a tam destek
Dernekten yapılan duyuruda, “Milletvekilliği ve bakanlığı döneminde pozitif ayrımcılık konusunda kadınlara büyük destek veren Hakan Tartan’a desteğimiz tam” denildi. Hakan Tartan da kadınlara, güven, sevgi, paylaşım, dayanışma ve güleryüz vaat etti. Tartan, “Konak Belediye Başkanı seçildiğinde amacım, koltuğumu beş yıl sonra bir kadına bırakmak” dedi.