Ege Bir günde iki park

Bir günde iki park

10.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Bir günde iki park

Karabağlar Belediyesi, usta yazar Muzaffer İzgü ile Fahrettin Altay Mahallesi’nin eski muhtarı Sinan Kilercioğlu’nun adını yaşatıyor.

Haberin Devamı

Modern ve yaşanabilir bir kent için çalışmalarını sürdüren Karabağlar Belediyesi, bir günde iki park açılışı yaptı. Parklara Fahrettin Altay Mahalle muhtarıyken hayatını kaybeden Sinan Kilercioğlu ile Türk Edebiyatı’nın usta yazarı Muzaffer İzgü’nün isimleri verildi. Sinan Kilercioğlu Parkı’nın açılışında konuşan oğlu Can Kilercioğlu, “Bu parka adının verilmesi onu sonsuza kadar yaşatacaktır. Bu parkın yapılmasında emeği olan Başkan Muhittin Selvitopu ve çalışan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Muhittin Selvitopu da Kilercioğlu’na ‘abi’ diye hitap ettiğini söyledi, iyi bir dost ve arkadaş olduğunu belirtti.

Çocuk sevgisi

Edebiyatın usta kalemlerinden Muzaffer İzgü’nün adının verildiği Ali Fuat Cebesoy Mahallesi’ndeki parkta hizmete girdi. Karabağlar Belediyesi olarak kültür sanata verdikleri öneme vurgu yapan Başkan Selvitopu, “Muzaffer İzgü eğer yaşıyor olsaydı bugün çok sevinirdi. Çünkü bu parkı en çok onun sevdiği çocuklar kullanacak” diye konuştu. Parka babasının adının verilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Ahmet Şahin İzgü de, “Ben Muzaffer İzgü’nün hiç dinlendiğini görmedim. Halkı için hep çalıştı, çalıştı, çalıştı. O sizin kalbinizde ve parklarınızda yaşıyor” ifadesini kullandı.

Yazarlar