Ege BİR KOLTUĞA YEDİ ADAY

BİR KOLTUĞA YEDİ ADAY

23.10.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir Barosu seçim yapacak. Kayıtlı 5 bin 801 avukat, yeni yöneticilerini belirlemek için sandık başına gidecek. Yedi başkan adayından birini seçecek

BİR KOLTUĞA YEDİ ADAY

İzmirli avukatları seçim heyecanı sardı. Genel kurul bugün ve yarın yapılacak. Başkanlık için yedi isim yarışacak. Baroya kayıtlı 5 bin 801 avukat, yeni başkan ve yönetimi belirlemek için yarın 09.00-17.00 saatleri arasında Kültürpark’taki Atlas Pavyonu’nda sandık başına gidecek. Beyin kanaması sonucu başkanlık makamında hayatını kaybeden Nevzat Erdemir’in önderliğinde kurulan Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu, bu yıl aday tartışmalarının ve bölünmelerin yaşandığı grup oldu. Cumhuriyetçi Avukatlar Derneği ön seçimle Erdoğan Öztürker’i başkan adayı olarak gösterince mevcut başkan Özdemir Sökmen de Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu olarak seçime gireceğini açıkladı.

Gruplar bölündü
Sökmen’in adaylığını tanımayan Ulusalcı Avukatlar Grubu ise İlhan Erkul’u Cumhuriyetçi Avukatlar’ın adayı olarak gösterdi. Çağdaş Avukatlar Grubu Manisalı işkence mağduru gençlerin de avukatlığını yapan Sema Pektaş’ı, Bağımsız Avukatlar Grubu İbrahim Bahçıvancılar’ı, Değişimci Avukatlar Grubu Refik Uzun’u, İlerici Avukatlar Grubu da Mehmet Seyrek’i aday olarak gösterdi. Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun üç farklı aday ve listeyle seçimlere girmesi, son üç dönemdir baro yönetimini elinde bulunduran bu grubun durumunu ilginç hale getirdi. Seçime sayılı saatler kala adayların son görüşleri şöyle:

Haberin Devamı

Büyümenin belirtisi
Özdemir Sökmen (Cumhuriyetçi): Ben bu bölünmeyi, büyümenin belirtisi olarak görüyorum. İstediği kadar gruplaşma olsun, ben isabetli bir sonuç çıkacağına inanıyorum. Bu, hem İzmir’in ayrıcalığını gösteriyor hem de bana göre demokrasinin çok güzel bir örneği sergileniyor. Seçildiğimiz takdirde avukat odaklı, avukatları destekleyen projeleri hayata geçireceğiz.

Etkin baro istiyoruz
Erdoğan Öztürker (Cumhuriyetçi): Etkin, Atatürk ilke ve devrimlerine, devletin üniter yapısına bağlı, Cumhuriyet’in gerçek anlamda rejim olduğunun inancını sağlayacak bir baro istiyoruz. Önce meslek, sonra ülke sorunlarımızla uğraşacağız. Baromuz meslektaşlarıyla var olduğu için bu mücadelesinde kendisi güçlü olmalı ki diğer konularda mücadele edebilsin.

Haberin Devamı

Şeffaf yönetim sözü
İlhan Erkul (Cumhuriyetçi): “Güçlü ve bağımsız avukat için” sloganıyla yola çıktık. Seçildiğimiz takdirde, öncelikle avukat ücretine ilişkin sorunu ele alacağız. İkinci olarak şeffaf olacağız. Artık sadece genel kurul öncesinde verilen faaliyet raporlarından değil, her gün internet üzerinden avukatların baro harcamalarını görebilecekleri bir yapı oluşturacağız.

Sıra artık kadınlarda
Sema Pektaş (Çağdaş): “Birimizin sorunu, hepimizin sorunudur” sloganıyla hareket ediyoruz. İzmir Barosu’nun yeniden üretken, aktif, katılımcı bir baro olmasını hedefliyoruz. İzmir Barosu, sözü dinlenen, gündem yaratan, hukuktan yana duruşu olan bir baro olmalı. Baro üyelerinin neredeyse yarısı kadın. Artık kadınların temsil organlarında görev alması gerekiyor.

Hedefimiz saygınlık
Mehmet Seyrek (İlerici): Adaylar neredeyse her avukata ev, araba vaadinde bulunacak noktaya geldi. Saygınlık kalmadı. Biz ise meslektaşlarımıza sadece dürüst yönetim vaat ediyoruz.

Siyaset girmeyecek
Refik Uzun (Değişim): “Girişimci, değişimci, katılımcı bir baro” sloganıyla yola çıktık. Baroda siyaset yapılmasına izin vermeyeceğiz. Meslektaşlarımız sorunları çözen yönetim istiyor.

Sandıktan çıkacağız
İbrahim Bahcıvanlar (Bağımsız): Bu zorlu seçimin galibi olacağımıza inanıyoruz. İddialıyız. Tüm hukuk bürolarını dolaşarak şeffaf bir yönetim uygulayacağımızı anlattık, destek bulduk.