Ege Birayla enerji içeceği öldürdü

Birayla enerji içeceği öldürdü

08.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kenan Top, nişanlısı H.B’nin uyarılarına rağmen karışımdan içti ve bir süre sonra fenalaştı. Sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamayan Top, bir ay sonra evlenecekti

Birayla enerji içeceği öldürdü

Enerji içeceğini birayla karıştırarak içen İzmirli genç, hayatını kaybetti. Nişanlısının evinde enerji içeceğiyle karıştırdığı iki birayı içen, nişanlısının uyarılarını dikkate almayan 28 yaşındaki Kenan Top, bir süre sonra fenalaşıp yere yığıldı. Kurtarılamayan Kenan Top’un evlilik hazırlığı yaptığı öğrenildi.

Bayram zehir oldu
Olay, bayram günü saat 23.30 sıralarında, Eşrefpaşa semti 545/7 sokak numara 11’de meydana geldi. Bir tekstil atölyesinde işçi olarak çalışan ve yaklaşık bir yıl önce nişanlanan H.B. (17) ile Kenan Top, bayram tatilini birlikte geçirme kararı aldı. Nişanlı çift, bir süre dışarıda dolaştı. Marketten bira ve enerji içeceği alan nişanlı çift, akşam saatlerinde H.B.’nin evine gitti. Kenan Top, iddiaya göre, nişanlısına ve kendisine, içine enerji içeceği karıştırdığı birer bardak bira koydu. Enerji içecekli biradan bir yudum alan H.B. tadını beğenmeyince içmedi. H.B, nişanlısını bu karışımdan içmemesi konusunda uyardı. Buna rağmen Kenan Top, her iki bardağı da içti. Kenan Top, televizyon izlerken bir anda fenalaştı.
Nişanlısının şaka yaptığını zanneden H.B, Kenan Top’un nefes almakta güçlük çektiğini anlayınca durumu sağlık ekiplerine bildirdi, yardım istedi. Sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen Kenan top kurtarılamadı. Bir ay sonra evleneceği gencin, gözlerinin önünde ölmesi üzerine H.B. gözyaşlarını tutamadı, sinir krizi geçirdi.


Alkolsüz içecek sınıfında ama...

Enerji içeceklerinde, yüzde 0.3’e kadar etil alkol bulunmasına izin verildiği halde, alkolsüz içecekler grubunda değerlendiriliyor. İçinde kafein, ephedrine, guarana, şeker, B vitamini, taurin, inositol, glukoronaloktan, carnite, creatine, tatlandırıcı ve etil alkol bulunan enerji içeceklerindeki kafein ve ephedrine’in, kalp rahatsızlıklarına neden olduğu biliniyor. Ayrıca alkolle alınmaması gerekiyor.
Taurinin, bazı enerji içeceklerindeki oranı, 500 kadeh kırmızı şaraptaki oranına eşdeğer olduğu öne sürülüyor. 340 ml enerji içeceğinde 1200 mg. taurin bulunuyor.