Ege ‘Birlikte yöneteceğiz’

‘Birlikte yöneteceğiz’

18.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

‘Birlikte yöneteceğiz’

İzmir Başkanlar Kurulu Toplantısı’na katılan CHP Büyükşehir adayı Tunç Soyer, “Yerel yönetimde demokrasiyi içselleştireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

İzmir Ticaret Odası (İZTO) ev sahipliğinde Kemeraltı EGİAD Sosyal Kültürel Etkinlikler Merkezi’nde düzenlenen İzmir Başkanlar Kurulu Toplantısı’na CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer konuk oldu. Kentle ilgili sorunları gündeme getiren başkanlar, Soyer’in projelerini dinledi. Toplantıda sürdürülebilirlik, liman, meslek liseleri, tarım ve trafik konuları gündeme geldi.

Büyük potansiyel

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, vatandaşa hizmet edecek, projeleri ile kent yaşamını daha da yaşanabilir hale getirecek başkanların seçilmesini istediklerini söyledi. İzmir’i birlikte yöneteceklerini vurgulayan Soyer ise, şöyle konuştu:

“Sürdürülebilir kalkınma hedeflerine kamu, kurum ve kuruluşları ve STK’larla beraber çalışarak ulaşacağız. Yerel yönetimde demokrasiyi içselleştireceğiz. Bu şehri birlikte yöneteceğiz. Turizm, gastronomi, jeotermal konusunda İzmir büyük bir potansiyele sahip, bu potansiyeli harekete geçireceğiz. Kırsal kalkınmayı sürdüreceğiz. EXPO adaylığı için tekrar başvuracağız. Alsancak Limanı’nı daha aktif ve verimli hale getireceğiz. İşsiz gençler için kent akademileri kuracağız. Bunları Başkanlar Kurulu, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu gibi yapılarla işbirliği içinde yürüteceğiz, finansmanımız da hazır.”

Haberin Devamı

‘Birlikte yöneteceğiz’

MÜZECİLİK GELİŞMELİ

Batı Anadolu Medeniyetler Müzesi’ni kuracakalarını belirten CHP İzmir Büyükşehir adayı Tunç soyer, “Özel müzeciliğin yaygınlaşmasını sağlayacağız. Sadece delektrik fabrikası değil, Alsancak’taki Tekel Fabrikası da kültür ve sanat alanı olarak düzenlenmeli. Deniz ve denizcilik müzesi mutlaka olmalı. Dünyadan önemli sanatçıları İzmir’de buluşturacak büyük bir festival de organize edeceğiz” dedi.

METRO SÖZÜ

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Buca’da Balkan ve Rumeli Dayanışma dernek ve federasyonlarının temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Soyer, dedesinin de Priştinalı olduğunu belirtti, “Atalarımız acılarla yoğrulmuş bir coğrafyanın insanları. Belki de bu acılar olgunlaştırdığı için her daim topluma ışık olmuşlar” diye konuştu. Soyer Buca’ya metro sözü de verdi, “Proje ve bütçe hazır, Nisan ayından sonra kısa sürede temeli atılacak” dedi.