Ege ‘Bizi izleyin’

‘Bizi izleyin’

14.08.2010 - 00:44 | Son Güncellenme:

Tarihinde ilk kez devler arenasına çıkacak olan Bucaspor’da Teknik Direktör Bülent Uygun iddialı konuştu. Uygun, “Bugün, korakor bir mücadele olacak. Tribünleri Türk kahvesi tadında bir maç bekliyor. Beşiktaş’ın karşısına hayatları boyunca zoru başarmaya çalışmış bir insan grubu çıkacak” dedi

‘Bizi izleyin’

Süper Lig’deki ilk sınavını bugün Atatürk Stadı’nda saat 22.00’de Guti’li, Quaresma’lı, Bobo’lu, Nihat’lı, Ferrari’li Beşiktaş karşısında verecek Bucaspor’un Teknik Direktörü Bülent Uygun, heyecanla beklenen 90 dakika öncesi duygu ve düşüncelerini paylaştı. Sivasspor’daki başarısının yanı sıra, iddialı demeçleri, sert çıkışları, giyimi ve duruşuyla futbolumuzun konuşulan isimlerinden biri haline gelen genç teknik adam, spor kamuoyunun Bucaspor’da da aynı Bülent Uygun’u izleyeceğini dile getirdi. İşte Uygun’un ilginç açıklamaları ve yorumları:
“İlk kez Süper Lig’de yer alacak bir kulüpte kısıtlı imkanlarla yola çıkılmasına rağmen özverili bir ortamda çalışıyorum. Gözlemlediğim kadarıyla Buca, ‘bıçkın’ tarifine uygun insan profilinin ağırlıklı olduğu bir yer. Biz de Buca halkı gibi bıçkın bir takım olmak istedik. Reel hedef üç sene kümede kalıp, sonra altyapıdaki gençlerin ağırlıkta olduğu bir ekiple şampiyonluğa oynamak. Sivas’ta, Başkan Mecnun Odyakmaz’la 800 bin TL borçla kayyumdan aldığımız takımı 40 milyon euro marka değerine ve Avrupaya taşıdık. Buca’da da yaparım.
Bucaspor’a 15 futbolcu aldık. Ancak bu rakam kesinlikle çok değil. Geçen sezon şampiyon olan Bursaspor’un yedi, transfer yaptığı ortamda, Bank Asya 1. Lig’den yeni çıkmış bir ekibin 15 oyuncu alması kadar doğal bir şey olamaz. Futbolu bıraktıktan sonra 6-7 ay futbolcu menajerliği yaptım. Kimse merak etmesin, masanın öteki tarafını da bildiğimden, Bucaspor kazık yemedi.
İlk rakibimizin Beşiktaş olması ne iyi ne de kötü. Tek maç üzerinden konuşmak yanlış olur. Ancak ilk 10 hafta zor bir fikstürümüz var. Taraftarlarımızdan özellikle bu 10 hafta sabır ve destek bekliyorum. Beşiktaş’ın yanı sıra beşinci hafta Galatasaray’la İzmir’de, altıncı hafta son şampiyon Bursaspor’la deplasmanda karşılaşacağız. Üç şampiyon adayının karşısına çıkacağımız bu süreçte desteğe çok fazla ihtiyacımız olacak. İyi bir ekip kurduk, başarılı olacağımıza inanıyorum. Ancak ligin yenisi olarak taraftarların bir yerine iki kez destek vermesini istememiz normal.

Zor bir maç olacak
Beşiktaş’la bugün yapacağımız karşılaşma korakor, keyifli bir mücadele olacak. Tribünleri Türk kahvesi tadında bir maç bekliyor. Beşiktaş zaten 100 yılı aşkın geçmişiyle ligin doğal şampiyonluk adaylarından biri iken Teknik Direktör Bernd Schuster, Quaresma, Guti’yle mükemmele yakın bir ekip haline geldiler. Onlara karşı mücadele etmek gerçekten çok zor. Ancak bu akşam onların karşısına da hayatları boyunca zoru başarmaya çalışmış bir insan grubu çıkacak. Bence nereden izleyebiliyorlarsa izlesinler, futbolseverleri kaçırmamaları gereken bir doksan dakika bekliyor.”