Ege Bodrum altyapısına 1 milyarlık yatırım

Bodrum altyapısına 1 milyarlık yatırım

26.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum’da başlattığı dev altyapı yatırımlarını tamamlıyor. Bu kapsamda Bodrum Kanalizasyon yüzde 95, Turgutreis İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi yüzde 87, Gümbet Gümüşlük Atıksu Arıtma Tesisi kapasite artış projesi yüzde 79 tamamlandı.

Bodrum altyapısına 1 milyarlık yatırım

Güncel kurla 1 milyar 326 milyon liraya mal olan projelerle, Bodrum’un güçlü bir altyapıya ulaşacağı belirtildi. Akyarlar, Peksimet, İslamhaneleri, Turgutreis, Bahçelievler, Geriş/Erdemil, Koyunbaba ve Gümüşlük mahallelerini kapsayan 518 milyon liralık kanalizasyon projesi kapsamında yaklaşık 97 bin metre yeni kanalizasyon hattı yapıldı. Bakanlık tarafından ihale edilen ancak büyükşehir tarafından ödemesi yapılacak olan Torba Kanalizasyon ve Atıksu Arıtma Tesisi projesinin yüzde 61’i geride kaldı.  

Haberin Devamı

Hız kesmiyor 

5 bin 200 metre kanalizasyon şebeke ve 6 bin 800 metre basınçlı terfi hat çalışması yapıldı. Bodrum’un doğası ve özellikle denizlerinin korunması açısından büyük önem taşıyan atıksu arıtma tesisi yatırımları da hızla ilerliyor. Bodrum Tugutreis İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi projesinin yüzde 87’si tamamlandı. İleri biyolojik arıtma yapabilecek olan tesisin inşaat çalışmaları biterken, elektro mekanik ekipman montajları sürüyor. Gümbet ve Gümüşlük tesislerinin kapasitelerini 200 bin kişiye hizmet verebilecek şekilde yükselten proje kapsamında ise çalışmaların yüzde 79’u bitti.

MUSKİ, tasarruf sağlayacak

Artan enerji maliyetleri nedeniyle mevcut sistemleri daha verimli ve enerji tüketimi daha düşük ekipmanlarla değiştirmeye devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü, tasarruf çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Fethiye Ölüdeniz Mahallesi’ni besleyen içme suyu terfi istasyonunda yapılan çalışmayla yılda en az 6 milyon liralık enerji tasarrufu yapılması ön görülüyor.