Ege Bodrum çıkışta, Altay düşüşte!

Bodrum çıkışta, Altay düşüşte!

06.03.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

TFF 1. Lig’de zirve mücadelesi veren Bodrumspor, evinde ağırladığı Altay’ı 2-0’lık net skorla mağlup etmeyi başardı. Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 25. dakikada Kenan Özer, 51. dakikada Gökdeniz Bayrakdar kaydetti. Bu sonuçla yeşil beyazlılar puanını 41’e yükseltti. Siyah beyazlılar ise 19 puanda kaldı ve kazanmayı unuttu.

Bodrum çıkışta, Altay düşüşte

FATİH TANFER- Bodrumspor Altay maçı yüksek bir tempoda başladı. Karşılaşmanın 2. dakikasında Gökdeniz’in kafa vuruşunu Altay kalecisi Eren kornere yolladı. Bodrumspor oyun anlayışında sağdaki iki etkili oyuncusu Üzeyir ve Kenan Özer’le oyun kurmayı plandı. Altay ise önlem olarak Özgür ve Mohammad Naderi  ile bu etkinliği kırmaya çalıştı. Altay sahanın her yerinde topun arkasına geçip Bodrumspor’a alan bırakmamayı hedefledi.

Haberin Devamı

Defans merkezini İbrahim ve Björkender’le kapatıp önlerinde Ceyhun ile Tolga ise rakiplerine baskı yapmayı amaçladı. Altay’da hücumda Marco yalnız kaldı. Altay’ın etkisiz oyununun nedenlerinden biri de hücuma çıkarken yaptığı top kayıplarıydı. Bodrumspor savunmasındaki Onur ve Süleyman’ı sürekli orta alana getirdi. Ön alan baskısıyla top kazandı. Top kaybettiğinde de orta alanda Erkan, Samet ve Erdem’la kontra pres yaptı. Hücumda ise Kenan Özer ve Gökdeniz Bayrakdar ile etkili oldu. 25. dakikada Kenan Özer savunmadaki boş alanı iyi değerlendirdi ve usta bir vuruşla takımını öne geçirdi. Gol sonrası Bodrum kendi alanında daha çok pas yaptı. Hücumda Altay defansının arkasına attığı toplarla pozisyonlar aradı. Altay ise sadece kontrollü bir oyunla puan alamayacağının gerçeğini bilerek 30. dakika sonrası Bodrumspor kalesinde pozisyonlar aradı. 39. dakikada Naderi’nin şutunu kaleci Diogo Sousa kurtarırıken 40. dakikada Björkender’in altı pastan kafa vuruşu auta gitti. Uzatma dakikalarında her iki takımda pozisyonlar buldu.  45+1’de Samet’in pasında Gökdeniz zoru başarıp mutlak golü kaçırdı. 45+4’de Tolga’nın ortasında Marco’nun kafa vuruşu auta çıktı. Devre Bodrumspor’un 1-0 galibiyetiyle sona erdi. Altay ikinci yarıya etkili başladı.  Ancak golü 57. dakikada Bodrumspor buldu. Takımın en etkili oyuncularından bir olan Üzeyir, sağdan ortaladı. Gökdeniz durumu 2-0 yaptı. Gol sonrası yağmur ve rüzgar oyunu olumsuz etkiledi. 59. dakikada Altay’da, Mehmet Gündüz ve Yusuf oyuna girdi. Altay tüm riskleri alıp Bodrum yarı alanına yerleşti. Elbette bu oyun anlayışı kendi alanında büyük boşluklar bırakmasına sebep oldu ve Bodrum ekibi üst üste pozisyonlar yakaladı. Altay, gol umuduyla Bodrumspor kalesinde daha fazla etkili olmaya başladı. 68. dakikada Eren’in şutu auta gitti. 71. dakikada kaleci Sousa topu elinden kaçırdı. Naderi bundan yararlanamadı. 75. dakikada Marco’nun röveşatası kalecide kaldı. Bodrum ekibi Hakan Özmert’in oyuna girmesiyle hızlı oyuncularını iyi değerlendirip ters kanatlarda alanlar yakaladı. 82. dakikada Samet’in şutunu Eren kornere çeldi. 83. dakikada Gökdeniz’in şutunu İbrahim Öztürk boş kaleden çıkardı.

Haberin Devamı

Bodrum 3 puanın sahibi oldu. Bodrum, oyun disiplinine sadık kaldı. Ofansif liderliği yüksek olan Kenan, Gökdeniz, Üzeyir’i iyi değerlendirdiler. Çabuk ve direkt Altay kalesine gittiler. Orta alanda iyi pas yaptılar. En önemlisi coşkusuyla maçı aldı götürdü. Altay rakip alanda etkisizdi. Uzun toplarla gol aradı. En önemlisi fizik, güç ve mücadele yönü zayıftı. Bu sonuçla Bodrumspor Süper Lig yarışına devam ederken Altay için tehlike çanları çalmaya başladı.

Haberin Devamı

MAÇIN KARNESİ

HAKEMLER: Muhammet Ali Metoğlu, Ömer Lütfü Aydın, Kadir Beyaz

BODRUMSPOR: Sousa - Üzeyir, Onur, Süleyman, Cenk, Erkan (Dk. 63 Hakan), Gökdeniz, Erdem (Dk. 82 Mohammed), Samet, Kenan (Dk. 82 İmeri), Umar (Dk. 24 Celal)

ALTAY: Eren Karataş - Salih, İbrahim, Björkander, Özgür (Dk. 59 Yusuf), Naderi (Dk. 79 Murat), Ceyhun (Dk. 62 Mehmet), Zeki, Tolga (Dk. 79 Deniz), Eren Erdoğan, Paixao

Haberin Devamı

GOLLER: Dk. 25 Kenan, Dk. 51 Gökdeniz (Bodrumspor)

SARI KARTLAR: Üzeyir (Bodrumspor), Paixao (Altay)

‘Proje son aşamada’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Karşıyaka’nın Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri’ni ziyaret ederek Mavişehir’de kulübe kazandırılması planlanan altyapı tesisleriyle ilgili yönetimle görüştü. Ziyarette yeşil kırmızılı takımla da bir araya gelen Hamza Dağ, “Proje son aşamasına geldi. İnşallah önümüzdeki süreçte bunu da Karşıyaka’mıza hediye etmenin memnuniyetini yaşayacağız. Güzel 2 büyük futbol sahası, basketbol, voleybol, tenis sahaları, aynı zamanda Karşıyaka ve Çiğli civarında yaşayan vatandaşlarımızın spor yapabileceği alanlar olacak. Hem mini bir Millet Bahçesi hem de antrenman sahası, futbol maçı yapılabilecek sahalar, bunların hepsini inşallah bu alanda gerçekleştirmeye gayret edeceğiz. Birkaç aşamamız var. Onları da bitirdikten sonra Allah’ın izniyle önümüzdeki süreçte bunu Karşıyaka’mıza kazandırmış olacağız” dedi. Öte yandan transfer döneminin son gününde 23 yaşındaki sağ bek Ferhat Katipoğlu’nu renklerine bağladı. Deprem sonrası bu sezonluğuna ligden çekilip oyuncularına transfer hakkı tanınan Adanaspor’dan sezon sonuna kadar kiralanan Ferhat, Kaf Kaf’ın ara transferdeki 7. takviyesi oldu. Turgutluspor altyapısında yetişerek 1461 Trabzon ve Niğde Anadolu FK’da da oynayan futbolcu bu sezon Adanaspor’da 16 Spor Toto 1. Lig maçında görev yaptı.

Haberin Devamı

Altınordu derbiye kilitlendi

Spor Toto 1. Lig’de deplasmanda Pendikspor’a 2-1 mağlup olarak düşme hattından kurtulamayan Altınordu’da gözler yarın Göztepe ile oynanacak İzmir derbisine çevrildi. Kırmızı lacivertli takımın futbolcuları bu maçı kazanmak istediklerini söyledi. Derbi hazırlıklarına ara vermeden sürdüren Altınordu, Metin Oktay Yerleşkesi’ndeki Kriyoterapi Merkezi’nde rejenerasyon antrenmanı gerçekleştirdi.

‘Boşa harcayacak zaman yok’

Altınordunun kalecisi Ali Emre Yanar, bir an önce hak etmedikleri yerden kurtulmak istediklerini vurgulayarak, “Artık keşkelere harcayacak vaktimiz yok. Bir an önce çıkış başlatmamız gerekiyor. Bornova’da Göztepe ile oynayacağımız maçı kazanarak bu çıkışı başlatmak istiyoruz” dedi.

‘Hatalarımızı telafi edeceğiz’

Takımın tecrübeli oyuncularından Metehan Mimaroğlu, “Göztepe ile oynayacağımız İzmir derbisine iyi hazırlanıyoruz. Pendikspor önünde beklemediğimiz bir mağlubiyet aldık. Bunu Göztepe maçıyla telafi etmek istiyoruz” diye konuştu.

‘Artık çıkışa geçmek istiyoruz’

Takıma devre arasında katılan Erdem Gökçe ise “Pendikspor mağlubiyetini unutup önümüze bakmamız lazım. Göztepe maçına tamamen galibiyet için çıkacağız. O maçı kazanıp bir çıkış başlatmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

U12 İZMİR CUP’TA GRUPLAR BELLİ OLDU

Altınordu Futbol Kulübü’nün düzenlediği U12 İzmir Cup’ta gruplar belli oldu. 20 ülkeden 42’si yabancı toplam 72 takımın mücadele edeceği U12 İzmir Cup, 7-8-9 Nisan’da Selçuk İsmet Orhunbilge Tesisleri’nde gerçekleştirilecek.

“Dünya İzmir’de buluşuyor” mottosuyla yoluna devam eden turnuva Selçuk İsmet Orhunbilge Tesisleri’ndeki 10 sahada oynanacak. U12 İzmir Cup’a Manchester City, Leicester City, Chelsea, Bayern Münih, Bayer Leverkusen, Schalke 04, Marsilya, Paris Saint-Germain, Atletic Bilbao, Valencia, Parma, Juventus, Ajax, PSV Eindhoven, KRC Genk, Porto, Benfica ve Aspire Academy gibi öz kaynak sistemine önem veren kulüpler katılacak.

MAÇLAR NASIL OYNANACAK ?

72 takımdan oluşan Uluslararası U12 İzmir Cup’ta 8 grupta 9’ar takım mücadele edecek. Gruplarında ilk 4 sırayı alan takımlar son 32 turuna yükselecek. Grup birincileri diğer grupların dördüncüleri ile oynayacak. Grubunu ikinci sırada tamamlayan takımlar ise diğer grupların üçüncüleri ile eşleşecek. Tek maç eleme sistemine göre devam edecek turnuvada son 16 turunun ardından çeyrek final maçları oynanacak. Uluslararası U12 İzmir Cup heyecanı 9 Nisan Pazar günkü yarı final, üçüncülük ve final maçlarıyla sona erecek.

Karşıyaka hızlı başladı

TFF 3. Lig 1. Grup’ta Karşıyaka, Kahramanmaraş merkezli yüzyılın en büyük depremleri sebebiyle sezona verilen 1 aylık ara sonrasında çıktığı ilk maçta Hacettepe 1945’i 3-0’lık skorla rahat geçti.

Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nda yağmur altında oynanan karşılaşmada ev sahibinin gollerini 23. dakikada Emre Gemici, 57. dakikada Fatih Taşdelen ve 90+9’da Namık Barış attı. Rakibini yıldızlarıyla geçen Kaf Kaf, puanını 39 yaparak Play Off hattındaki yerini korudu. Puan kaybı yaşayan lider Yeni Mersin İdmanyurdu’yla farkı yine 8’e indirdi. Statta ülkemizi yasa boğan 6 Şubat’taki yüzyılın deprem felaketleri nedeniyle müzik yayını yapılmazken maç öncesi ve devre arasında Ayten Alpman’ın, “Bir başkadır benim memleketim” şarkısı çalındı. Karşıyaka’da yeni transferler Soner Birinci ve Batuhan Akyüz ilk kez forma giyerek 11’de görev yaptı. Takıma son olarak katılıp hazır olmayan Fatih Aydın ile Ferhat kadroda yer almadı.

MAÇIN KARNESİ

HAKEMLER: Erhan Kaya, Nesim Karenfil, Uğur Çakmak

KARŞIYAKA: Yusuf, Ertuğrul, Cenk, Batuhan Akyüz, Özgür, Soner (Dk. 79 Caner), Mustafa Aşan, Yılmaz (Dk. 90 Namık Barış) , Fatih Ergen (Dk. 65 Recep), Fatih Taşdelen (Dk. 79 Ali Say), Emre Gemici (Dk. 90 Burak Başkaya)

HACETTEPE 1945: Gökhan, Ali Eren, Efe Can, Fatih Karslı, Atilla Aybars, Batuhan (Dk. 73 Adem), Yiğit (Dk. 54 Emirkan), Tunahan (Dk. 80 Zafer Göktuğ), Gürkan, Bayram Can (Dk. 73 Eren Kınalı), Mahmut (Dk. 54 Seyit Ali)

GOLLER: Dk. 23 Emre Gemici, Dk. 57 Fatih Taşdelen, Dk. 90+9 Namık Barış (Karşıyaka)

SARI KARTLAR: Ali Eren, Gürkan (Hacettepe), Caner (Karşıyaka)

Göztepe’de Arda güven verdi

Boluspor’la 1-1 berabere kalan Göztepe’nin genç kalecisi Arda Özçimen hem formayı kaptı hem de sözleşmesini uzattı. Takımın birinci kalecisi Ekrem Kılıçarslan’ın yaşadığı rahatsızlıklar ve cezalı duruma düşmesi nedeniyle ilk olarak Erzurumspor FK maçında sahaya 11’de çıkan 21 yaşındaki eldiven kurtardığı penaltıyla 1-0 galip gelinen maçın kahramanı oldu. Arda, ardından Bandırma, Gençlerbirliği ve Boluspor karşılaşmalarında da kaleyi korudu. Bu maçlarda da kritik kurtarışlara imza atan Arda mukavelesini 2026 yılına kadar uzattı.

Göztepe’den yapılan resmi açıklamada, “Kalecimiz Arda Özçimen’in sözleşmesini 2025-2026 sezonunun sonuna kadar uzattı” ifadelerini kullandı. Göztepe altyapısında kariyerine başlayan Arda, 2018-2019 sezonunda profesyonel oldu. Arda, Göztepe’nin Süper Lig’de mücadele ettiği sezonlarda da 6 maça çıktı. Arda da sosyal medya hesabından gönderdiği mesajda, “Formasını giymekten gurur duyduğum şanlı Göztepe ile sözleşmemi uzattığım için çok mutluyum. Hedefler doğrultusunda adım adım ilerlemeye devam” ifadelerini kullandı.

Arkas, Başkent seferinde

AXA Sigorta Efeler Ligi’nde 4. sırada yer alan Arkas Spor, sezona deprem felaketleri nedeniyle verilen aradan sonra bugün zirve takipçisi Ziraat Bankkart’a konuk olacak. Başkent Voleybol Salonu’nda oynanacak müsabaka saat 14.00’te başlayacak. İlk yarıda İzmir’de oynanan randevuyu Başkent ekibi 3-2 kazanmıştı. Ligde Ziraat Bankkart’ın 18 maçta 16 galibiyeti, Arkas Spor’un ise 17 karşılaşmada 12 galibiyeti bulunuyor.