Ege ‘Bodrum’u koruyacağız’

‘Bodrum’u koruyacağız’

02.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

‘Bodrum’u koruyacağız’

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, görev sürecini değerlendirdi, kentin kendine özgü dinamikleri olduğunu vurguladı, “Tarihi ve kültürel değerlerimizi yok ettirmeyiz” dedi

Haberin Devamı

Bodrum Belediye Başkan Ahmet Aras, ilçe kültürünü yaşatmak için çıktığı bu yolda geçen günlerini değerlendirdi, turizmi 12 aya yaymak için dolu dizgin çalıştıklarını, engelliler, çocuklar ve kadınlarla ilgili projelerini anlattı. Bodruma’a gelen ve yerleşenlere de, “Bodrum’u böyle sevdiniz, bozulmasına izin vermeyiz. Kentimize özgü dinamiklerimiz var. Bunların kaybolmasına kesinlikle izin vermeyiz” çağrısında bulundu.

‘En büyük sorun altyapı’

İlçede ilk iş olarak altyapıya el attıklarını kaydeden Başkan Aras, “Altyapının noksanlığı aynı zamanda Bodrum’un tarihi kültürel yerel değerlerine zarar veriyor. Özellikle atık su tesisleri olmayan mahallerimiz var. Deniz bizim enstrümanımız. Ama maalesef kirleniyor. Buna asla izin veremeyiz. 5 yıl sonra Bodrum’da altyapı problemini tarihe gömeceğiz. Altyapı olmadığında üstüne de bir şey koyamıyorsunuz. Yol, aydınlatma, atık su arıtma tesisleri özellikle bizim inşaat sezonu olduğu için Bodrum’un her tarafı şantiyeye dönüyor maalesef. Biz şantiye görüntüsünden turizm kenti görüntüsüne dönüştürmek için insanüstü gayret gösteriyoruz” dedi. Bodrum’u tehdit eden en büyük sorunlardan birinin de kaçak yapılaşma olduğunu belirten Aras, şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘Kaçak yapıya son’

“Kaçak yapılaşmayla ilgili hemen adım attık ve özellikle imar barışını istismar edip yapılan bir kaç binayı yıktık. Çalışmalara Güvercinlik bölgesinden başladık çünkü orası Bodrum’un giriş kapısı.” Bodrum’un kendine has değerlerinin olduğunu altına çizen Başkan Ahmet Aras, sık sık ilçedeki esnafla bir araya geldiğini ifade etti. Bayramda turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını bundan dolayı da oldukça memnun olduklarını ifade eden Aras, “2014’ten bu yana rezervasyonlarda ilk defa milyonları yakaladık. Bayram süresi bizi sadece yerel turizmde etkiliyor” diye konuştu.

‘Bodrum’u koruyacağız’

‘Yaşayan kent’

Kültür ve sanata ayrı bir önem verdiğini, kentin var olan tanıtımı için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Genç Başkan, “Bodrum’da yine kültür sanat faaliyetleri sürmekte. Bu arada bu sene turizm bakanlığının da girişimiyle kalemiz yeniden ziyarete açıldı. Bodrum’da çalışmalar 24 saat devam ediyor çünkü 24 saat yaşayan canlı bir kent. 200 bine yakın nüfus oluştu malumunuz, yazın bu sayı 5 katına çıkıyor 1 milyonları buluyor. Bodrum’a ulaşım da çok kolay, Eşi benzeri olmayan bir doğaya sahibiz. Geriye bir tek bunları tanıtmak kalıyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Burayı bozmayın’

Bodrum’un tahrip olmasına izin vermeyeceğiz diyen Başkan Aras, ilçe de anayasa uygulanması gerektiğini söyledi, “Bodrum’u böyle sevdiniz, kendi kültürü var. Hoşgörü kentidir Bodrum, kavga gürültü olmaz. Bodrum’un kendine özgü mimari yapısı var. Bunu bozmayın lütfen. Gelip buraya Miami’nin ya da İstanbul’un yapılarını yapmaya çalışmayın. Yapılaşmada Ege mimarisine uygun davranın. Bodrum’un en büyük ihtiyacı yeniden 90’lı yıllardaki o güzel herkesin sevdiği zamanlara geri dönmesi. Bu yozlaşmayı gidereceğiz biz. Öncelikle belediyenin bir otorite olması ve belli standartları yerleştirmesi gerekiyor. Bodrum’a anayasa uygulamamız gerekiyor, herkes kafasına göre iş yapamaz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Bodrum’u koruyacağız’

Bakım merkezi engelsiz kent

Projelerinde engellileri, yaşlıları ve çocukları da ihmal etmediğini dile getiren Başkan Aras, “Bodrum’un mikro iklimi yaşlılar için de çok yararlı. Özellikle Ege Akdeniz’in tam birleştiği yerde buranın rüzgarları, havası, serinliği, nem durumu hasta ve yaşlılar için ideal bir kent. Bu yüzden yaşlı bakım merkezleriyle ilgili çalışmalarımız var. Engelsiz bir kent yaratmak hedeflerimizden. Hem bedensel hem de görme engelliler için ayrı ayrı plajlarımız mevcut” dedi.

Turizm atağı

Turizmi 12 aya yaymaya çalıştıklarını özellikle deniz turizmini ayrı bir önemsediklerini vurgulayan Başkan Ahmet Aras, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kruvaziyer çok önemli çünkü belli bir kalitenin üstünde turist taşıyor, onlar hep alışveriş yapıyor yani para harcayan bir kitle. Bunun dışında kış turizmine dönük işlerimiz daha çok sahalık, kongre, spor etkinlik turizmi gibi çalışmalar. Bunlarla ilgili projelerimiz şu an hazır hatta Avrupa Birliği fonlarına da götürdüğümüz projelerimiz var, şu anda süreçlerimiz devam etmekte. Bodrum’un 12 ay turizm yapması çok zor. Tarihi arkeolojik alanları tam olarak etkin bir şekilde kullanılamıyor. Mozole ’si, kale ve amfi tiyatro ya da diğer arkeolojik bölgeler gibi. Özetle 12 ay turizmde tarih ve kültür turu ön planda olmalı.”

Yazarlar