Ege Bombacı, İzmir’i kana bulayacaktı

Bombacı, İzmir’i kana bulayacaktı

19.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Polis, Gaziemir’de, sırt çantasında 1 kilo 900 gram C-4 plastik patlayıcıyla PKK’nın kamplarında eğitim aldığı öne sürülen canlı bombayı yakaladı. Yapılan kazılarda 15 kilo daha patlayıcı bulundu

Bombacı, İzmir’i kana bulayacaktı

İzmir polisinin mükemmel istihbari çalışması ve müthiş operasyonuyla, İzmirliler büyük bir faciadan ucuz kurtuldu. Kuzey Irak’ta bölücü terör örgütü PKK’nın kamplarında eğitim aldıktan sonra eylem için İzmir’e gelen canlı bomba, polisin sıkı takibi sonucu sırt çantasındaki 1 kilo 900 gram C-4 plastik patlayıcıyla yakalandı. Canlı bombanın, yakalanmasaydı, kent merkezinde veya turizm merkezlerinde kanlı bir saldırı gerçekleştirmeyi planladığı anlaşıldı. Gaziemir Evka-7’de yakalanan canlı bombanın gizlendiği yerde yapılan kazılarda toprak altından 15 kilo daha c-4 plastik patlayıcı çıkarıldı. Terör örgütü üyelerinin, LYS sınavı nedeniyle toplu taşım araçlarında, sahillerde ve alışveriş merkezlerinde eylem hazırlığı içinde bulunduğu da belirlendi.

Haberin Devamı


Otobüs durağındaydı
İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK üyesi bir bombacının, kanlı bir saldırı gerçekleştirmek için kente geleceğini belirledi. Polis, bombacının, önceki gün saat 11.00 sıralarında, Evka-7 Mahallesi çıkışında olduğunu saptadı. Ekipler, bombacının bulunduğu bölgeyi kuşattı, yolları trafiğe kapattı. Erken ve zamanında müdahaleyle bombacı yakalanırken, sırt çantasında 1 kilo 900 gram C-4 tipi plastik patlayıcı ele geçirildi. Düzeneğin etkisiz hale getirilmesiyle erkek bombacı gözaltına alındı. Canlı bombanın, otobüs durağında yakalandığı, bombayı patlatmasına fırsat verilmediği öğrenildi. Evka-7’den Gaziemir Semt Garajı’na gitmeyi planlayan bombacının hedefleri arasında, pazar günü yoğunluğun yaşandığı alışveriş merkezi, LYS nedeniyle yolcu taşıyan otobüsler ve sahillerin bulunduğu da tespit edildi.

Haberin Devamı

ÇAM AĞACININ DİBİNE SAKLAMIŞ

İsmini Uğur Çiçek olarak açıklayan ancak asıl kimliğinin bu olmadığı anlaşılan bombacının sorgusu doğrultusunda yapılan kazılarda toplam 15 kilo plastik patlayıcı ele geçirildi. Kazı çalışmalarına “Tommy” adlı bomba arama köpeği de katıldı. Başka illerde eylem gerçekleştirdiği öne sürülen bombacının, C-4’leri, Evka-7 Mazarlığı yakınlarındaki dağın yamacında bir çam ağacının altına gizlediği ortaya çıktı. Söz konusu yerde 5 cep telefonu, özel eşyaları ve battaniye de bulundu. Zanlının, daha önce kentte yakalanan iki terör örgütü üyesinin itirafları sonucunda yakalandığı öğrenildi. Bombacının üzerinden ayrıca İzmir’in krokisinin de çıktığı açıklandı.

Operasyonu Ali Bilkay yönetti

Operasyonu yerinde yöneten, diğer uzman üst düzey emniyet yetkilileriyle bir toplantı yapan İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, şunları söyledi: “PKK üyesi bir kişi gözaltında. Üzerindeki sırt çantasından 1 kilo 900 gram C-4 tipi plastik patlayıcı ele geçirildi. Arkadaşlarımızın üstün başarısıyla ele geçirildi. İzmir’i Allah korudu. Biz polisin üstün başarısının memnuniyetini yaşıyoruz.Olayın detaylarını araştırı-yoruz.”

Yazarlar