Ege Bornova farkı

Bornova farkı

09.10.2018 - 22:03 | Son Güncellenme:

Belediyenin 393 milyonluk bütçesi mecliste kabul edildi. Uygulanabilir bir bütçe hazırladıklarını belirten Başkan Olgun Atila, “Zor şartlar altında yatırımlarımızı yapmaya devam ediyoruz” dedi

Bornova farkı

Bornova Belediyesi’nde 2014-2019 yılları arasındaki dönemde bütçe gerçekleşme oranları yüzde 80’lerin altına inmedi. Bütçenin 393 milyon lira olarak belirlendiği 2019 Yılı Performans Programı, belediye meclisinde kabul edildi. Bütçede Fen İşleri Müdürlüğü’ne 73.3 milyon, Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne 66 milyon, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne de 51.9 milyon lira ayrıldı. Performans programına göre; Çocuk Dünyası, Hayal Bornova, Karaçam Çocuk Köyü ve Kızılay Mahallesi Pazaryeri projeleri, 2019’da tamamlanacak.

Haberin Devamı

Hedef, yüzde 90

Performans Programı’nı hazırlayan Plan ve Bütçe Komisyonu’na teşekkür eden Belediye Başkanı Olgun Atila, “Zor şartlar altında kentimizin ihtiyacı olan yatırımları hayata geçirdik. Tüm bunları yaparken işçisinden memuruna hiçbir çalışma arkadaşlarımızı enflasyona ezdirmedik” dedi. Stratejik planlarına uygun, gerçekçi bir bütçe hazırladıklarının altını çizen Başkan Atila, “Bütçeler, yüzde 70 oranında gerçekleştiğinde başarılı sayılır. Bizim ise 4.5 yıldır yüzde 82’nin altına düşmedi. Bu yıl da yüzde 90’ın üzerine çıkacak. Seçim yaklaşıyor ama biz seçim bütçesi yapmıyoruz. Hep seçim olacak gibi çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

229 milyonluk yatırım

Bornova Belediyesi, son 4.5 yılda 229 milyon 731 bin liralık fiziki, kültürel, sağlık, ve sosyal yardım alanında yatırım yaptı. Belkahve’de devraldığı atıl durumdaki restoranı Ata Anı Evi’ne çeviren belediye, Atatürk Mahallesi Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi, Pınarbaşı Kültür Merkezi, Doğanlar Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi’nin yapımını tamamladı. Süper Lig’in adresi olan Bornova Stadı ile Atatürk Spor Kompleksi kente kazandırıldı. Konuşan Duvarlar, Bornova Temalı Kent Yazıları, Tematik Heykeller ve Saksı Arabalar projeleri sokaklara ayrı bir renk kattı. Dost Market, Dost Kart, Down Kafe, Diyet Kafe ve Çınar Evi gibi sosyal projeler ve tematik kafeteryalar tüm Türkiye’ye örnek oldu. Kadın Girişimi ve İşleme Kooperatifi ile Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Mutfak Atölyesi ve Bornova Konfeksiyon Eğitim Atölyesi’yle (BORKEM) ile kadınlara ve ihtiyaç sahiplerine istihdam yaratıldı.