Ege Bornova kırmızıya boyandı

Bornova kırmızıya boyandı

30.10.2017 - 04:40 | Son Güncellenme:

Bornova’daki Cumhuriyet etkinliklerinde korteje ellerinde bayraklarıyla binlerce kişi katıldı. Sokaklarda marşlar yankılandı. Sanatçı Mehmet Erdem şarkılarını Bornovalılar için söyledi

Bornova kırmızıya boyandı

Bornova Belediyesi’nin Cumhuriyet’in ilanının 94. yıl dönümü nedeniyle düzenlediği etkinlikler, Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık, Garnizon ve Belediye çelenkleri konuldu. Fener Alayı yürüyüşünde Mustafa Kemal Caddesi Türk Bayrakları, Atatürk posterleri ve meşalelerle kırmızıya boyandı.

Haberin Devamı

Başkan da katıldı

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da, kortejde ailesiyle birlikte yer aldı. CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ın bulunduğu yürüyüşte, marşlar hep bir ağızdan söylendi. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Program kapsamında ünlü sanatçı Mehmet Erdem Bornovalılarla buluştu. Sevilen şarkılarını seslendiren sanatçıya hayranları coşkuyla eşlik etti. Meydanı hınca hınç dolduran Bornovalılar İzmir Marşı’nı da ellerinde Türk Bayraklarıyla hep bir ağızdan söyledi. Havayi fişek gösterisi ise geceye ayrı bir renk kattı. Performansı ile büyük beğeni toplayan Mehmet Erdem, “Bornova Benim Evim” dedi.