Ege Borsadan ortak akıl ziyareti

Borsadan ortak akıl ziyareti

13.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Meclis Başkanı Barış Kocagöz, Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanından oluşan heyet, işbirliği ve ortak akıl ziyaretlerinin ikincisini gerçekleştirdi.

Borsadan ortak akıl ziyareti

Ziyaretlerin ilk durağı Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak oldu. Ziyarette konuşan Kestelli, “Hem kentimiz hem de ülkemiz için değer üretme arzusundayız. Kısa bir süre önce Borsamız ile Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işbirliğinde yürütülen ‘Türk Tarımın Global Entegrasyonu ve Tarım 4.0’ isimli proje, bunun çok güzel bir örneği” dedi. Heyetin ikinci durağı Tarım İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş’un makamı oldu. Erdurmuş sektörü ilgilendiren proje ve çalışmalarda kurumlar arası ortak strateji belirlenmesini ve fikir birliğinin önemini vurguladı. Heyetin bir diğer ziyareti İzmir Ticaret Odası’nda Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’e yaptı. Özgener, “Ne kadar birlik ve beraberlik içerisinde olursak o kadar güçlü olacağımızı düşünüyorum” diye konuştu. Borsa heyeti sırasıyla Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Emlak Komisyoncuları Odası ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret etti. Buluşmalarda kurumlar arasındaki işbirliğinin ve ortak projelerin artırılması konuşuldu.

Haberin Devamı

Tarım OSB’de yer alacaklar

Ege İhracatçı Birlikleri, Türkiye’nin en önemli tarım üretim merkezlerinden İzmir’de kurulacak olan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurucuları arasında yer alacak. EİB Başkanı Jak Eskinazi ve Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanları, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’i ziyaret etti, Dış Ticaret Üniversitesi konusunda işbirliği kararı çıktı. Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin ilk etapta Seracılık OSB olması kararını aldıklarını belirten Özgener, müteşebbis heyetin başkanlığına İTO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Osman Öğmen’in getirildiğini, EİB’den de iki ismin yer almasının güç katacağını ifade etti.