Ege Bu derbiye yürek dayanmaz

Bu derbiye yürek dayanmaz

22.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta iki İzmir temsilcisi kozlarını paylaşıyor. Bitime 3 hafta kala Bucaspor ateş hattından kurtulmanın, Menemen Belediyespor  ise liderlik koltuğuna oturmanın hesabını yapıyor.

Bu derbiye yürek dayanmaz

Ligin son 3 haftasına girilirken düşme hattındaki çekişmede gittikçe kızışıyor. 31 puana sahip Buca, Tuzla ve Bodrum Belediyespor ve 34 puana sahip Amed Sportif’in arasında geçen ligde kalma mücadelesinde Buca camiası taraftar, yönetim, futbolcular ve belediye olarak sıkı sıkıya kenetlenmiş durumda. Şampiyonluk mücadelesi veren, lider Hatayspor ile arasında 2 puan farkı olan Menemen Belediyespor ve Bucaspor’un parolaları mutlak 3 puan.

Haberin Devamı

Söz golcülerde

Ev sahibi Bucaspor’da bu sezon 30 lig maçında 23 gol atan İlyas, krallıkta ilk sıraya yerleşirken, Menemen’de yine 30 maçta 22 gol atan Samed Ali de İlyas’ın arkasında 2. Lig’in en skorer ismi oldu. Gol krallığı yarışında kapışan iki oyuncunun kritik Ege derbisinde nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu oldu. Bambaşka hedefler için mücadele eden iki İzmir temsilcisinin en manâlı kozları olan iki golcüsü geçen hafta takımlarını ipten aldı. İlyas, 1-0 kazanılan hayati önem taşıyan Afjet Afyonspor maçında penaltıdan fileleri sarstı. Samed Ali ise 2-1’lik Bodrumspor galibiyetinde takımının birinci golünü attı. Genç futbolcu, sezonun ilk yarısında Menemen Belwediyespor’un Bucaspor’u 5-1 yendiği maçta ağları 2 defa sarsıp galibiyette başrol oynamıştı İki takım Teknik Direktörleri maç öncesi dostluk mesajları yayınladı. Ev sahibi Bucaspor teknik patronu Yüksel Kepoğlu, ‘Tüm maçları kazanmak için savaşacaklarını belirtirken, Menemen Belediyespor cephesinde Suat Kaya, ‘Güçlü takımımız, kazanıp lider Hayat’ın hata yapmasını bekleyeceğiz’ dedi.