Ege Bu iş uzamasın

Bu iş uzamasın

22.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bakan Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyon ve iddianame konusunda, yargılamanın hızlı bir şekilde yapılması gerektiğini söyledi

Bu iş uzamasın

Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açılışlara katılmak için İzmir’e gelişinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik soruşturma neticesinde iddianamenin kabul edilmesi üzerine de değerlendirme yapan Binali Yıldırım, “Türkiye bir hukuk devleti. Bir süreden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik devam eden soruşturmalar, incelemeler var. Nihayet konu iddia safhasından yargılama safhasına geçmiş durumda. Bir İzmirli, İzmir milletvekili olarak öyle veya böyle şekilde mahkemeyi etkilemekten çalışmaktan vazgeçip, herkesin yargıya şu çağrıyı yapması lazım. Bir an önce bu işler görülsün, uzamasın. İzmir’in üzerindeki bu şaibeler de kalksın” dedi.

Suçlu ilan edilmemeli
Bakan Yıldırım, kendisini karşılayanlar arasında İzmir Büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da bulunduğunun hatırlatılması üzerine o yöne dönerek tokalaşan Yıldırım, “Sayın Başkanımız her zaman yanımızda. Sorunumuz yok. Yargılama hızlı şekilde olmalı. Gerçekler ortaya çıkmalıdır. Bunu bekliyoruz. Biz hiçbir hüküm olmadan kimsenin peşinen suçlu ilan edilmesini asla ve asla kabul etmiyoruz. Buna sayın Başkanımız da dahildir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kocaoğlu: İddianame dürüstlüğün belgesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kendisi için 397 yıl hapis cezası istenen Büyükşehir davası iddianamesinin açıklanmasından sonra ilk kez konuştu. Kocaoğlu, “Bu iddianame İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ne kadar dürüst ve erdemli çalıştığının, belgesi olarak tarihe geçecektir” dedi.

Karşınızda çete reisi
Aziz Kocaoğlu, restore edilen tarihi Ayavukla kilisesinin müştemilat binasının Basın Müzesi olarak devredilmesi protokol töreninde yaptığı konuşmada iki gün önce İzmir 8. Ağır Ceza kabul edilen Büyükşehir Belediyesi davası iddianemesi hakkında açıklamalar yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nin 2011 birinci gününden itibaren yoğun bir denetim sürecine girdiğini belirten Kocaoğlu, denetlemelerin sonunda önce 2 Mayıs, sonra 22 Mayıs’ta iki operasyon yapıldığını belirtti. Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi davasında 120’nin üzerinde kişi sanık sıfatıyla yeraldı. Bir suç örgütü, çete örgütü kurulduğu bunun da liderinin tabii ki başkası olsa da olmaz, belediye başkanı olarak Aziz Kocaoğlu’nun olduğu iddianemede yeraldı. Şu anda karşınızda çete reisi olarak bulunuyorum. Şikayetim yok. Sadece, şu anki pozisyonumu belirlemek için söyledim” dedi.

Herkesin durumu ortada
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 1 yıl 11 aylık denetimden yüzakıyla çıktığını belirten Aziz Kocaoğlu, “Bu iddianamede rüşvet yok, zimmet yok, akrabasını, hısmını, komşusunu, kendisini zenginleştirme yok” dedi.

Haberin Devamı

Eroğlu muslukları açtı

İzmir’de gerçekleştirilen yatırımlardan Gördes Barajı’ndan kente içme suyu temin edecek İzmir İçmesuyu 2. Merhale Hattı 2. Kısım İşi ile Kınık Sağ Sahil Sulama Tesislerinin temel atma ve Güzelhisar Barajı Mansap Ovaları Sulaması açılış töreni, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katıldığı törenle Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı. Eroğlu, “İzmir’e 3 Tesis Birden” sloganıyla düzenlenen toplu temel atma ve açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Bakanlığımız İzmir’e 1,5 milyar liralık katkı yaptı. Modern sistemle 35 sulama göletinin ihalesini müjdeleyim.
44 bin 700 dekar alan, modern sulama istemiyle sulanacak” dedi. Eroğlu, isale hattı için Kavaklıdere arıtma tesisinden, Buca’daki içme suyu haznesine kadar 65 kilometrelik hattı İZSU’ya devretmeden üstlendiklerine işaret etti.

Haberin Devamı

Tutuklu yakınlarından balonlu protesto

Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamındaki tutuklamalar ve ardından mahkemece kabul edilen iddianame, ikinci eylemle protesto edildi. Tutuklu yakınları, “İzmir’de adalet istiyoruz” sloganları atarken, sanıkların bir an önce serbest bırakılmalarını talep etti. Dün, saat 14.00 sıralarında, Büyükşehir Binası önünde toplanan, tutuklu bürokratlar ve çalışanların yakınlarından oluşan yaklaşık 200 kişilik grup, ellerindeki beyaz balonlar ve “İzmir’de adalet istiyoruz” sloganlarıyla protestoda bulundu. Kendilerine tutuklu yakınları platformu adını veren üyeler adına yapılan açıklamada, iddianamenin, sanıkların suçsuz olduğunu gösterdiği dile getirildi.