Ege Bu proje ço­­­­k kazandırır

Bu proje ço­­­­k kazandırır

23.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

EGİAD 12 Başkan adayı Kenan Doğan, İzmir’i uluslararası öğrenci merkezi yapmayı planladıklarını, 2020 yılında 70 bin yabancı öğrenciye ulaşarak kente 2.8 milyar dolar katma değer sağlamak istediklerini açıkladı

Bu proje ço­­­­k kazandırır


Ege Genç İşadamları Derneği seçimlerine az bir süre kala, EGİAD 12 Grubu’nun başkan adayı Kenan Doğan, yeni bir pojelerini daha kamuoyu ile paylaştı. Doğan, İzmir’de akademik kurumlarda, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında okuyan yabancı öğrencilerin sayısını artıracak ve onları iş dünyasına kazandıracak “Uluslararası Öğrenci Merkezi Projesi”ni hayata geçireceklerini açıkladı.

UNESCO’nun verilerine göre dünyadaki uluslararası öğrenci sayısının 3.7 milyon olduğunu ve bir öğrencinin 1 yılda bıraktığı katma değerin 40 bin dolar civarında olduğunu kaydeden Kenan Doğan, İzmir şu an toplamda 4 bin olan öğrenci sayısını 2020’de 70 bine yükseltmeyi hedeflediklerini bildirdi. Doğan, 70 bin öğrencinin kente 2.8 milyar dolar katma değer sağlayacağını sözlerine ekledi. Doğan, ayrıca şu açıklamalarda bulundu:

Payımız yüzde 0.7
“Gittikçe büyüyen bu pazardan Türkiye’nin aldığı pay, sadece yüzde 0.7 düzeyinde. Dünyadaki uluslararası öğrencilerin yüzde 52’sini özellikle, Türkiye ile köklü tarihi ve kültürel bağlara sahip Asya ülkelerinden gelenler oluşturuyor. En fazla öğrenci kabul eden ülkeler ABD, İngiltere, Fransa, Çin ve Avustralya olarak sıralanıyor. Bizler, İzmir’i eğitimde uluslararası bir merkez haline getirerek, bu oranı hızla yükseltmeyi hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

Hepsi gönüllü elçi olacak

Yabancı öğrencilerin dış ticaret alanında İzmirli firmalar adına gönüllü elçi gibi çalışmalarını da hedeflediklerini söyleyen Kenan Doğan, şunları söyledi: “Hedef öğrenciler arasından ilk etapta seçilecek 500 kişiye, örnek iş kolları bağlamında atölye çalışmaları yapılacak. EGİAD öncülüğünde, girişimcilik ve dış ticaret ile ilgili eğitimler verilerek, girişimcilik ve iş fırsatlarının özendirilmesini planlıyoruz. Şehrimizin iş dünyasını yakından tanıyacak geleceğin yöneticileri; İzmirli i adamlarının ihtiyaç duyacakları rehberlik hizmetini sağlayacak nitelikli bir grup oluşturmuş olacak.”