Ege Bu yıl 23 Nisan bir başka

Bu yıl 23 Nisan bir başka

20.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Bu yıl 23 Nisan bir başka

Başta İzmir olmak üzere tüm Ege’de kutlama hazırlıkları başladı. Belediyler ve AVM’ler çocuklar için birbirinde güzel etkinlikler planladı.

Haberin Devamı

Karşıyaka Belediyesi tarafından, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle geleneksel hale getirilen Uluslararası Çocuk Şenliği, bu yıl da dünya çocuklarını Karşıyaka’da buluşturacak. 7 ülkeden 122 çocuğun konuk olacağı şenlik boyunca kentin dört bir yanında rengarenk gösteriler sergilenecek. Dün kente gelen çocukların kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlik, bugün saat 15.00 itibariyle Karşıyaka İskele, Alaybey İZBAN girişi ve Mavibahçe’deki gösterilerle devam edecek. 22 Nisan Pazartesi günü de Karşıyaka Çarşı ve Bostanlı Balıkçı Parkı’ndaki gösterilerin ardından, saat 19.30’da Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde ‘Balkan Gecesi’ düzenlenecek. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ise şenlik coşkusu zirveye çıkacak. Sabah çocukların Kaymakam, Belediye Başkanı ile İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne yapacağı makam ziyaretleri ve okullardaki törenler ile başlayacak final etkinlikleri, Mavibahçe’deki şölen ile son bulacak.

Haberin Devamı

Bu yıl 23 Nisan bir başka

Renk cümbüşü

Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği’ne tüm İzmirlileri davet eden Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay “Farklı kültürlerden dünya çocuklarını barış, kardeşlik ve sevgide buluşturacağız” diye konuştu.

Çiğli Belediyesi tarafından da beş gün sürecek 23 Nisan Çiğli Çocuk Şenliği düzenleniyor. Dün başlayan etkinliklere herkesi davet eden Başkan Utku Gümrükçü, “Makedonya’dan gelen Çaşka Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Çiğli Belediyesi Çocuk Tiyatro Ekibinin tiyatro gösterimi, yüz boyama, palyaço, maskotlar, müzikal eğlence, animasyon gibi etkinliklerle Çiğlili çocuklarımız eğlenceye doyacak” dedi.

Narlıdere Belediyesi de 23 Nisan’da Pir Sultan Abdal Parkı içinde Çocuk Şenliği düzenleyecek. Palyaço gösterileri, zıp zıp, kaydıraklar ve çeşitli aktivitelerin yer alacağı şenlikte, çocuklar için çeşitli sürprizler de yer alacak.

BÜYÜKŞEHİR'İN PROGRAMI

İzmir Büyükşehir Belediyesi de kent genelinde tiyatro, dans ve koro gösterileriyle çocukları ağırlayacak. Bugün saat 20.30’da Dikili Atatürk Meydanı’nda, Dikili Belediyesi Çocuk Bale Topluluğu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Dans Ritim Topluluğu gösteri sunacak. Yarın saat 18.00’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde İZDOB Ortak Çocuk Etkinliği gerçekleşecek. 23 Nisan günü yine Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde saat 20.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Çok Sesli Çocuk Korosu konser verecek. Hafta boyu sürecek diğer etkinlikler ise şöyle:
24 Nisan saat 15.00’te Aliağa Cumhuriyet Meydanı’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi Mahalle Orkestrası Konseri.
Bergama Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Çok Sesli Çocuk Korosu Konseri.
27 Nisan saat 15.00’te Torbalı 80. Yıl Çaybaşı İ.O’da İzmir Büyükşehir Belediyesi Mahalle Orkestrası Konseri. n Ödemiş Hükümet Konağı saat 20.30’da İzmir Büyükşehir Dans Ritim Topluluğu Gösterisi.
28 Nisan’da Seferihisar Adile Naşit Sahnesi’nde saat 18.00’de İzmir Büyükşehir Çok Sesli Çocuk Korosu Konseri.