Ege Buca Metrosu 2026’da açılacak

Buca Metrosu 2026’da açılacak

07.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hıdırellez şenliğinde İzmirlilere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Kent tarihinin en büyük yatırımı olan Buca Metrosu üç yıl sonra tamamlanacak” dedi.

Buca Metrosu 2026’da açılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, baharın müjdecisi kabul edilen Hıdırellez’i, yıkılan Buca Cezaevi arazisinde kutladı. 

Haberin Devamı

Şenlikte kalabalığa seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yatırımlara değindi. Ekonomik krize rağmen Buca Metrosu’nun yapımını başlattıklarını belirten Başkan Soyer, “2026’da İzmir tarihinin en büyük yatırımını bitireceğiz. Çünkü parası cepte. Kimseden bir şey beklemiyoruz. Sadece o tüneli kazıp metronun trenlerini indireceğiz. Göreceksiniz 2026’da bitireceğiz. Kısacası enflasyon, hayat pahalılığı bu önemli yatırımımızı durdurmayacak. Biz yatırıma devam edeceğiz” dedi. Soyer, Millet İttifakı’nın seçimi kazanıp iktidara gelmesi halinde İzmir’e yatırımların artacağına da dikkat çekti.

Burası halkın malı

Konuşmasında, cezaevi arazisinin kamuya ait olduğunu hatırlatan Soyer,  “Burası Buca halkının malıdır. Burayı vermeyeceğiz. Burada ticaret olmayacak. Çocuk oyun alanları, spor alanları, açık pazaryerleri, konser alanı olsa fena mı olur? Öyle olacak, çok şahane olacak” diye konuştu. “Dileklerin dileneceği gündeyiz” diyen Soyer, “Diliyorum ki refah, eşitlik ve adalet gelsin. Eğitimde, istihdamda, gelir dağılımında eşitlik” mesajı verdi.

Haberin Devamı

Maraton İzmir’i kaçırmayın

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i spor kenti haline getirme vizyonu doğrultusunda dördüncüsü düzenlenen Maraton İzmir bugün koşuluyor. World Athletics’te dünyanın en hızlı maratonları listesine giren organizasyonda yeni rekorların kırılması bekleniyor. 5 bin atletin yer aldığı maratona 20 ülkeden 30 seçkin atlet ve Türkiye’nin dört bir yanından sporcular katılıyor.

42 kilometrelik Maraton İzmir Avek kapsamında bu yıl 21 Mayıs’ta düzenlenmesi planlanan 10 kilometrelik 19 Mayıs Yol Koşusu da yapılıyor.