Ege Bunun adı FIYASKO

Bunun adı FIYASKO

18.05.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Her sene bir üst lige çıkma parolasıyla yola çıkan sarı kırmızılılar, 7 milyon TL para harcadığı sezonda fiyasko yaşadı. Göztepe, Play Off’u ancak sekizinci tamamlayabildi

Bunun adı FIYASKO

Geçen yıl 3. Lig’de şampiyon olan, “Her sezon bir üst lige” parolasıyla yola çıkan Göztepe, Başkan İmam Altınbaş’ın “Yedi milyon TL harcadık” açıklamasını yaptığı 2009-10 sezonunda Ekstra Play-Off’a bile kalamayarak sevenlerini kahretti. Akif Başaran, Erol Azgın ve Nurettin Yılmaz olmak üzere üç teknik adamla çalışan, kadrosunu yaz-boz tahtasına döndüren Göz-Göz; Bucaspor’un Süper Lig’e, Akhisar Bld’nin Bank Asya 1. Ligi’ne çıktığı, Altay ve Karşıyaka’nn yanı sıra 3. Lig’de Menemen Bld ile Torbalı’nın Play-Off oynadığı sezonda hatalarının faturasını ödedi. Göztepe, şampiyon olan kadrosundan 21 futbolcuyu gönderip 15 transfer yaparak lige başladı.

Her şey tükendi
Başaran’ın idam sehpasına gitmesinin ardından dümene geçip takımı mucize eseri Yükselme Grubu’na taşıyan Azgın, devre arasında 10 futbolcunun biletini keserek 9 takviye daha yaptırdı. Özgür alt yapıya yollanırken kulüp bulamayan Hüseyin ve Ahmet affedildi. Nurettin Yılmaz’ın, Erol Azgın’ın yerine geçmesinden sonra önce ilk iki, sonra Ekstra Play-Off trenleri kaçtı. Ara transferde alınan Aykan ve Murat hiç forma giymezken, Emirhan 3 kez kadroya girdi.

Yazarlar