Ege Burhaniye tek yürek oldu

Burhaniye tek yürek oldu

24.02.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

6 Şubat Kahramanmaraş depremi ile felaketi yaşayan 10 kent için Burhaniye Belediyesi’nin öncülüğünde çok yönlü “Afet Yardım Kampanyası” başlatıldı.

Burhaniye tek yürek oldu

Deprem felaketinin ardından yaraları sarmak içn harekete geçen Burhaniye Belediyesi, başlattığı Afet Yardım Kampanyası’na yoğun destek veren Burhaniye halkı ile birlikte ihtiyaç malzemelerinden oluşan 21 TIR, 4 iş makinesi, 3 adet jeneratör ve 23 kişilik arama kurtarma ekibini bölgeye ulaştırdı. Belediye bünyesindeki tüm misafirhaneler depremzedelere tahsis edilirken “Burhaniye Sizin De Eviniz” projesi başlatıldı. Boş evi olan vatandaşlara yardım çağrısı yapıldı ve biçok olumlu cevap geldi. Evler, nisan ayı sonuna kadar depremzede vatandaşların kullanmına sunulacak. Öte yandan, Burhaniye’ye gelen depremzedeler için beslenmeden giyime kadar tüm malzemelere ulaşabilecekleri “Depremzedelere Özel Sosyal Market” Ahmet Akın Kültür Merkezi’nde hizmet vermeye başladı.

Haberin Devamı

Deprem bölgesinde çöp sorununun yaşanması üzerine Burhaniye Belediyesi’nden, Kahramanmaraş’a bir çöp kamyonu ve 3 temizlik personeli sevk edildi. Bölgeye gönderilecek konteynerlerin yapım işlerini inceleyen Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, “Evlerini kaybeden depremzede vatandaşlarımız soğuk kış günlerinde mağdurken biz sıcak evlerimizde huzurla oturamıyoruz. Bir an önce imalatları tamamlanarak, depremzede yurttaşlarımıza ulaştırmak gayesindeyiz. Gerek afet bölgesindeki ihtiyaçların karşılanması gerekse Burhaniye’mize gelen depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.