Ege Burhaniye, yeni stadına kavuşuyor

Burhaniye, yeni stadına kavuşuyor

05.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın uzun uğraşlar sonucu ilçeye kazandırdığı, 3 milyon liraya ihale edilen stadın temeli atıldı.

Burhaniye, yeni stadına kavuşuyor

Temel atma töreninde yaptığı konuşmada stadın ilçeye kazandırılması için çok fazla mesai harcadıklarını belirten Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, vatandaşlara seslendi, “Bundan tam 5 yıl önce ‘Burhaniye kazanacak’ diyerek ve sizlere güvenerek yola çıkmıştık. Vatandaşlarımızın teveccühüyle görevimiz süresince gerçekleştirdiğimiz büyük icraat ve yatırımlar, ulaştığımız hedeflerle Burhaniye’nin geleceğine yönelik önemli işler yaptık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Burhaniye’de belediye tarafından hayata geçirilen projelerden bahseden Başkan Uysal, “En önemli yatırımı halkımıza yaptık” diyerek sosyal belediyeciliğin en farklı örneklerini sergilediklerini, gönül belediyeciliğini hayata geçirdiklerini ve vatandaşların kalbine dokunduklarını ifade etti.

Engelleri Aşıyor Projesi’ni ürettiklerini, Burhaniye Yat Limanı’nı amacına uygun işleterek yapılan yatırımları ve getirilerini, çevre kirliliği ile mücadele kapsamında katı atıkların ilçeden Balıkesir’e taşındığını, kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırdıklarını belirtti.

Bin kişilik tribün yapılacak

Başkan Uysal’dan sonra söz alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner de stadın ilçeye hayırlı uğurlu olmasını dilerken büyük bir yatırımın Burhaniye’ye kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Haberin Devamı

Spor Toto Teşkilatı ve Burhaniye Belediyesi arasında yapılan protokol kapsamında, 56 dönüm arazi üzerinde yerleşen ilçe stadyumu 1000 kişilik tribün, 8’li soyunma binası ve futbol sahasını kapsıyor.

Spor kompleksi de yolda

Spor Toto’nun bu işleri bitirmesinin ardından Burhaniye Belediyesi tarafından da 4 kulvarlı tartan pist, çok amaçlı kapalı spor salonu, açık spor sahaları ve kafeteryaların yer aldığı bir spor kompleksi inşa edilecek.