Ege Buruk sevinç

Buruk sevinç

30.04.2009 - 05:00 | Son Güncellenme:

Futbolculara 2 milyon TL’nin üzerinde borcu olan Bucaspor yönetiminin bu paraları nasıl ödeyeceği ve 1. Lig için kadroyu nasıl kuracağı merak konusu

Buruk sevinç

Bucaspor, 2. Lig Yükselme Grubu’nda bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederken, pek çok kulübün rüyalarını süsleyen Bank Asya 1. Ligi, Fırtına için kabusa dönüştü. Ekonomik krizin, “delip geçtiği” sarı-lacivertli kulüpte teknik heyet ve futbolcuların 26 maçlık hak edişleri ile son 4 maçın primi ödenmezken, oyunculara ve piyasaya 2 milyon TL’nin üzerinde borcu olan yönetimin bu paraları nereden bulacağı ve Bank Asya 1. Ligi’nde tutunabilecek bir kadroyu nasıl kuracağı merak konusu oldu.

Dağılma tehlikesi
Futbolculardan Kenan, Erman, Mesut, Mehmet Batdal, Bekir, İlker ve Yakup henüz peşinatlarını bile tam olarak alamazken bazı oyuncuların Federasyon’a başvurup serbest kalma hazırlığında olduğu öğrenildi, Yükselme Grubu’nun ikinci haftasında yaşanan kriz sırasında yönetimin hak edişleri 2010’a öteleme teklifini geri çeviren Cenk, Yılmaz, Ramazan, Veli, Muammer, Yakup, Kenan ve Türker alacaklarının ödenmesini bekliyor. Bu kriz atlatılamazsa mevcut kadro sezon sonunda dağılma tehlikesi ile karşı karşıya kalacak.

Kemal Kılıç bekliyor
Yönetim 28 Mayıs’ta yapılmak üzere olağanüstü kongre kararı alırken, “Aday çıkmazsa devem ederim” diyen Başkan Şeref Üstündağ, “Bank Asya 1. Ligi’nde naklen yayın, iddaa, hasılat ve sponsor gelirlerimiz 6 milyon TL’yi bulur. Sponsor bulamazsak 2 futbolcu satar, borçları öderiz” dedi. Teknik Direktör kemal Kılıç göreve devam etmek için futbolcuların paralarının ödenmesini şart koştu, ayrıca transfer istedi.