Ege Burun estetiğinde doğallık önemli

Burun estetiğinde doğallık önemli

28.11.2017 - 01:14 | Son Güncellenme:

Dr. Yağmur Kaan Bedir, burun estetiğinde öncelikli amacın burnun fonksiyonlarını bozmadan, doğal görünümlü şeklin yeniden oluşturulması olduğunu ifade etti

Burun estetiğinde  doğallık önemli

Ekol Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Yağmur Kaan Bedir, burun estetiği ameliyatı yapılırken en ideal sonucun kişinin yüzünün temel yapıları ile orantılı, düzgün ve çevredeki kişiler tarafından estetik olduğu algılanmayan, doğal görünümlü burunlar olduğunu belirtti.
“Burun, yüzün ortasında ve dikkat çekici bir alanda yerleşim gösterdiğinden dolayı dikkatli ve özenli bir şekilde cerrahi işlemleri yapılmalıdır” diyen Opr. Dr. Yağmur Kaan Bedir, şöyle devam etti: “Bu işlem öncesinde detaylı bir şekilde kemik, kıkırdak ve deri yapısının özellikleri, yatay ve dikey düzlemdeki yerleşim şekli, burun sırtının şekli, dudak ve alın ile yaptığı açılanmaları, burun ucunun yüksekliği, genişliği ve çene ucuna göre yerleşimi gibi temel özellikler değerlendirilmelidir.”
Estetik burun ameliyatında yapılan işlemleri anlatan Opr. Dr. Yağmur Kaan Bedir, “Burnun boyutları, burun ucu veya kemerinin şekli değiştirilebilir, burun deliklerinin genişliği daraltılabilir, burun kaidesine ait şekil bozukluğu düzeltilebilir. Aynı zamanda septum deviasyonu dediğimiz burundan nefes almayı zorlaştıran burun içi eğriliği olan hastalara, burun içi ve dışının düzeltilmesi ameliyatını birlikte olmasını öneriyorum. Çünkü bu şekilde hasta hem iki kez ameliyat olmamış olur hem de hastanın burun şeklinin düzeltilmesi esnasında burunun içinden çıkan fazla kıkırdakları dolgu ve destek malzemesi olarak kullanabilmekteyiz” şeklinde konuştu.