Ege Büyü bozuldu!

Büyü bozuldu!

08.02.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig’de Altay, İzmir derbisinde konuk olduğu Göztepe’yi 2-0 yenmeyi başardı ve 16 haftalık galibiyet özlemine son verdi. Siyah beyazlılar, derbi zaferiyle kümede kalma yarışında dev bir adım attı.

Büyü bozuldu

Mustafa KÖPRÜLÜ DHA - Spor Toto Süper Lig’de üst üste 8 mağlubiyet alıp taraftarına kabus yaşattıktan sonra İzmir derbisinde konuk olduğu Göztepe’yi 2-0 yenerek 16 haftalık galibiyet özlemine son veren Altay, kümede kalma yolunda dev bir adım attı. Siyah beyazlılar, çok kritik derbi zaferiyle tehlikeli bölgede yer alan son 8 takım arasında haftayı 3 puanla kapatan tek ekip olarak derin bir nefes aldı. İzmir temsilcisi derbi zaferiyle 21 puana ulaşarak kümede kalma barajıyla arasındaki puan farkını 8’den 5’e indirdi. 18 yıl sonra yer aldığı Süper Lig’de sezona müthiş bir başlangıç yaptıktan sonra düşüşe geçen Altay, kalan haftalarda kurtuluş mücadelesi verecek.

Haberin Devamı

Özbalta’ya tam not

Altay Teknik Direktörü Serkan Özbalta, göreve geldiği ilk maçında Göztepe galibiyetine imza atarak unutulmaz bir gece yaşadı. Teknik adam olarak ilk kez Süper Lig deneyimi yaşayan genç çalıştırıcı, aynı zamanda ilk derbisinden zaferle ayrılmış oldu. İlk 11’de 6 yerli oyuncuyu sahaya sürerek sürpriz bir kadro tercih eden Özbalta, yaptığı hamlelerle de tam not aldı. Altay’ın Göztepe’ye karşı üstünlüğü devam etti. Sezonun ilk yarısında Bornova Stadı’nda 2-1 dize getirdiği ezeli rakibini 20 bin taraftarı önünde bu kez 2-0’la geçen siyah beyazlılar, Süper Lig’de en son 1979 yılında yenildiği Göztepe’ye karşı üstünlüğünü korudu.