Ege ‘Büyük Dahi’ye 100 bin ziyaret

‘Büyük Dahi’ye 100 bin ziyaret

09.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Folkart Gallery’deki Ata’nın hiç görülmemiş eşya ve fotoğraflarının yer aldığı ‘Büyük Dahi’ sergisi 7’den 77’ye herkesin akınına uğradı.

‘Büyük Dahi’ye 100 bin ziyaret

Folkart Gallery’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bugüne kadar hiç görülmeyen fotoğrafları, kullandığı özel eşyaları, yazdığı mektupları ve birçok objelerin yer aldığı ‘Büyük Dahi/ Gazi Mustafa Kemal’ adlı sergi, bugüne kadar 100 bini aşkın kişi tarafından ziyaret edildi. Ekim ayında açılan, 400 objenin yer aldığı sergi, özellikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Günü’nde rekor kırdı. 29 Ekim’de 8 bin, 10 Kasım’da da 6 bin kişi ziyaret etti.

Haberin Devamı

‘Saygının yansıması’

7’den 77’ye herkesin uğradığı sergiye çocukların ve gençlerin ilgisi dikkat çekti. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, rakamların İzmirlilerin sanata olan ilgisinin en büyük kanıtlarından biri olduğuna işaret etti, bundan önceki sergilere de ilginin çok yüksek olduğunu kaydetti. Sancak, “Özellikle son sergimiz, Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçileri ağırlıyor. Atatürk’e duyulan sevgi ve saygının yansımasını biz bu sergimizde görebiliyoruz” dedi. “Büyük Dahi / Gazi Mustafa Kemal” isimli sergide Atatürk’ün bugüne kadar yayımlanmamış fotoğraflarından kullandığı kahve fincanlarına, Atatürk kapaklı Time Dergisi’nden Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nda kullandığı gaz lambalarına, çeşitli kıyafetlerine kadar birçok farklı obje ziyaretçiler tarafından görülebiliyor.

Yazarlar