Ege Büyük mükelleflere tek yerden hizmet

Büyük mükelleflere tek yerden hizmet

05.01.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

SGK, kentteki 25 bin büyük mükellefin dosyasını, Konak’ta kuracağı özel merkezde toplayacak. İl Müdürvekili Keskin, “İşverenlerimize; prim ödemenin sigortalı çalıştırmanın hazzını, iliklerine kadar hissettirmek istiyoruz” dedi

Büyük mükelleflere tek yerden hizmet

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürlüğü, bu yıl; Çiğli, Bornova, Buca, Karabağlar, Bergama ve Menderes’e yeni sosyal güvenlik merkezleri açmayı planlıyor. İl Müdürvekili Mustafa Keskin, büyük mükelleflere hizmet verecek olanın da 8 Ocak’ta, Konak’ta açılacağını söyledi. Bunun, Türkiye’de ilk olacağını vurgulayan Keskin, şöyle devam etti:
“25 bine yakın büyük işverenin dosyası burada olacak. Onlara; prim ödemenin, sigortalı çalıştırmanın hazzını yaşatacağız. Kurum olarak prim ödemenin avantajlarını iliklerine kadar hissettirmek istiyoruz.” Keskin, özel sektör zihniyetiyle çalışacaklarını ve mükellef ziyaretleri yapacaklarını da ifade etti. Memurların, prim borçları olmayan mükelleflere teşekkür edeceğini, borcu bulunanlaraysa ödeme planı sunacağını kaydeden Keskin, “Yani biz onlardan teklif beklemeyeceğiz. Teklifi kendimiz götüreceğiz” dedi.
Ortalama yedi günde emekli maaşı bağlandığını belirten Keskin, vatandaşın, işlem tamamladıktan sonra SMS’le bilgilendirildiğini de söyledi. Geçmişten biriken işlerin planlamasını da yaptıklarını belirten Keskin, sözlerini şöyle tamamladı: “Haziran itibariyle birikmiş işlerimizin tamamını bitireceğiz.”