Ege Büyükşehir beş partili

Büyükşehir beş partili

04.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İZMİR Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, resmi olmayan sonuçlara göre CHP Grubu, 112 üyeyle temsil edilecek.

Büyükşehir beş partili

İZMİR Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, resmi olmayan sonuçlara göre CHP Grubu, 112 üyeyle temsil edilecek. Meclis’te AK Parti’nin 56 üyesi yer alacak. Bunlardan 3’ü MHP’li. Millet İttifakı’nın ortaklarından İYİ Parti de parti olarak ilk kez meclis çatısı altında olacak. Büyükşehir’de DSP de 1 üyeyle kendine yer buldu.

Haberin Devamı

İstifa edecekler

MHP, İzmir genelinde 59 meclis üyesi çıkardı. Aliağa, Bergama, Gaziemir’den birer kişi olmak üzere toplamda 3 kişi, Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gitmeyi başardı. Parti, kentte tek belediyesi olan Aliağa’da, seçimleri yeniden kazandı. Serkan Acar’ın önde tamamladığı seçimlerde, meclis çoğunluğu ise CHP’de olacak. İlçede CHP 14, MHP ise 11 meclis üyesi çıkardı. İlçede AK Partili Hakan Koştu’nun başkanlığı kazandığı Bergama’da da meclis üyesi aday listesinde fermuar sistemi (bir aday AK Parti, bir aday MHP) uygulandı. MHP, resmi olmayan seçim sonuçlara göre bu ilçede 7 meclis üyesi çıkardı.
İYİ Parti, İzmir’de 46 belediye meclisi üyesi çıkardı. Üyelerden 8’i, seçildikleri ilçelerin yanı sıra Büyükşehir Meclisi çatısı altında hizmet verecek. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, CHP listelerinden seçime giren üyelerin, istifa ederek İYİ Parti’ye geçeceğini söyledi.